Gündem MasterChef Türkiye 27. bölüm fragmanı! En güzel su böreğini kim yapacak?

MasterChef Türkiye 27. bölüm fragmanı! En güzel su böreğini kim yapacak?

01.12.2018 - 11:17 | Son Güncellenme:

MasterChef Türkiye 27. bölüm fragmanı yayınlandı. Pazartesi akşamı yeni bölümü ile ekrana gelecek olan MasterChef Türkiye'nin yeni bölümünde yarışmacılar su böreği yapacak. Peki en güzel su böreğini kim yapacak?

MasterChef Türkiye 27. bölüm fragmanı En güzel su böreğini kim yapacak

Tv8'in heyecan dolu yarışması MasterChef Türkiye yeni bölüm fragmanı yayınlandı. Pazartesi ve Salı akşamları ekrana gelen yarışmanın yeni bölümünde artık sadece 6 kişi kaldı.

Haberin Devamı

Meltem, Kerem, Burcu, Uğur, Hakan ve Eslem'in kaldığı MasterChef Türkiye'de yarışmacılar bu hafta su böreği tarihi ile yarışacaklar.

MASTERCHEF TÜRKİYE 27. BÖLÜM FRAGMANI

SU BÖREĞİ TARİFİ

Su böreği malzemeleri:

1 kilo un
150 gram tereyağı
1 bardak sıvı yağ
5 yumurta
Yarım kilo beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
Tuz
Su

Su böreği yapılışı:

Bir kaba aldığınız unun ortasını havuz gibi açın. Yumurtayı ortasına kırın, tuzunu atın, azar azar su ilave ederek yoğurmaya başlayın. Sert kıvamda bir hamur elde etmelisiniz. 10 dakika ara verip tekrar yoğurun. Bir 10 dakika daha yoğurduktan sonra hamuru 12 eşit parçaya ayırın.

Bu sırada içini hazırlayın. Peyniri rendeleyip ince ince kıydığınız maydanozla karıştırın.

Haberin Devamı

Bütün bezeleri teker teker tepsinin büyüklüğünde açın. İlk yufkayı tepsiye serin. Bir tencereye su doldurup bir tatlı kaşığı tuz ilavesiyle kaynatın. Başka bir kaba da soğuk su koyun. Bir tavada tereyağını eritip sıvı yağ ile karıştırın.

Açtığınız yufkaları teker teker önce sıcak suda bir dakika haşlayın, sonra soğuk suya atın. Hemen bir süzgeçle çıkarıp tepsiye serin. ağladıktan sonra ikinci yufkaya geçin. Orta katına peyniri serpiştirin. En son yufkayı haşlamadan serin, üzerini kalan yağla yağlayın.

Tepsiyi ocağa alıp kısık ateşte çevirerek pişirin. Altının piştiğinden emin olun. Üzerine başka bir tepsi kapatarak alt üst ettikten sonra diğer tarafını da kısık ateşte pişirin.