Gündem MEB sözleşmeli bilişim personeli başvurusu nasıl yapılır?

MEB sözleşmeli bilişim personeli başvurusu nasıl yapılır?

20.03.2019 - 09:12 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılacak sözleşmeli bilişim personeli alımı için başvurular 18 Mart'ta başlamıştı. Son başvuru tarihi 22 Mart. Başvuruların sona ermesinin ardından adaylar sözlü sınava tabi tutulacak. Peki sözleşmeli bilişim personeli başvurusu nasıl yapılır?

MEB sözleşmeli bilişim personeli başvurusu nasıl yapılır

BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Haberin Devamı

18 - 22 Mart 2019 tarihleri arasında Millî Eğitim Bakanlığı (www.meb.gov.tr - personel.meb.gov.tr) sitesinde bulunan başvuru formu mesai saati bitimine kadar eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulduktan sonra, istenilen belgeler elektronik ortamda başvuru formuna eklenecektir.

GEREKLİ BELGELER

Genel ve Özel Şartlar başlıklarında istenilen nitelikler zorunlu şartlardır. Mesleki tecrübe sürelerinde lisans öncesi ve sonrasındaki hizmetler dikkate alınacaktır.

1. Başvuru formu (Elektronik ortamda doldurulacaktır)

2. Özgeçmiş

3. KPSS sonuç belgesi (ÖSYM tarafından 21.05.2017 ve 22.07.2018 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavına ilişkin belge)

4. Yabancı dil puanını gösteren belge

5. Mezun olduğu okul diploması ya da çıkış belgesi

Haberin Devamı

6. Mesleki tecrübeye ilişkin resmi veya özel kurumlardan alınacak belge

7. En az iki programlama dili bildiğine dair belge

8. Her bir pozisyon için özel şartlarda istenilen sertifikalar ve nitelikleri gösteren belgeler.

18 - 22 Mart 2019 tarihleri arasında Millî Eğitim Bakanlığı (www.meb.gov.tr - personel.meb.gov.tr) sitesinde bulunan başvuru formu mesai saati bitimine kadar eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulduktan sonra, istenilen belgeler elektronik ortamda başvuru formuna eklenecektir. Elektronik ortamda yapılan başvurulardan ilgili Yönetmeliğin 8 inci maddesi uyarınca yapılacak olan sıralamaya göre sözlü sınava çağrılacak adaylara ilişkin liste 10 Nisan 2019 tarihinde www.meb.gov.tr - personel.meb.gov.tr adresinde yayınlanacaktır.

BAŞVURU BİLGİLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

SÖZLÜ SINAV NE ZAMAN YAPILACAK?

Sözlü sınav 15 - 19 Nisan 2019 tarihleri arasında Millî Eğitim Bakanlığı Atatürk Bulvarı No:98 Bakanlıklar/ANKARA adresinde bulunan Bakanlık Hizmet binasında yapılacaktır.

SONUÇLAR NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Yapılacak sözlü sınav sonuçları www.meb.gov.tr - personel.meb.gov.tr sitesinde ilan edilecektir. Ayrıca, yazılı bildirim veya tebligat yapılmayacaktır. Sözlü sınav sonucunda her bir pozisyon sayısı kadar yedek aday belirlenebilecektir.

Gerçeğe aykırı beyanda bulunanların başvuruları geçersiz sayılacak, Hizmet Sözleşmesi yapılmış ve göreve başlamış olsalar dahi sözleşmeleri iptal edilecek, haklarında genel hükümlere göre yasal işlem yapılacaktır. Bu durumda olan kişilerin yerlerine yedek sırasına göre yerleştirme yapılabilecektir.