Gündem Memur ve işçilere aşılama başlıyor

Memur ve işçilere aşılama başlıyor

15.06.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kovid-19’a karşı aşılamada yaş sınırı 40’a düşürüldü, randevular rekor düzeye ulaştı. Dün için 750 bin randevu alınırken, 842 bin kişiye aşı uygulanarak rekor kırıldı. Toplam aşı sayısı 34 milyonu geçerken, Sağlık Bakanı Koca, bugünden itibaren SGK’ya kayıtlı tüm işçi ve memurların da aşılamaya dahil edildiğini bildirdi.

Memur ve işçilere aşılama başlıyor

 

Türkiye’de aşı tedarikiyle birlikte Kovid-19’a karşı aşılama çalışmaları da hız kazandı. Aşı takviminde yaşın 40-44’e düşürülmesiyle birlikte aşılama rekor düzeye ulaştı, aşı merkezleri Kovid-19 aşılarının uygulanmaya başlandığı günden bu yana en yoğun günlerini yaşamaya başladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter açıklamasında pazartesi günü 750 bin kişinin aşı randevusu aldığını duyurarak, “11 Mart 2020’den sonraki hayatlarının belki de en mutlu anlarını yaşayacak” dedi. Aşı olmaya hak kazanıp randevusu olmayanların da aşılandığını duyuran Koca, “Aşı var, zaman var. Randevusu yok diye 8000 kişiyi geri çeviremezdik” dedi. Koca, dün toplam 842 bin 494 aşı uygulandını belirterek, “Hedeflediğimizden 92 bin 494 doz daha fazla aşı yaptık” ifadesini kullandı. Böylece en yüksek günlük doza ulaşılırken, Türkiye’de bugüne kadar uygulanan toplam aşı sayısı 34 milyon 625 bini aştı.

Haberin Devamı

Koca müjdeyi verdi

Bakan Koca, Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) kayıtlı tüm çalışanlar için bugünden itibaren Kovid-19 aşı randevusu açılacağını bildirdi. Koca, “İşçi ve memurların tamamı için yarın (bugün) yeni bir gün başlıyor. SGK kayıtlı tüm çalışanlar... Yarın ilk işimiz aşı randevusu almak olsun” dedi.