Gündem Mersin değişimin sembolü oldu

Mersin değişimin sembolü oldu

19.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Mersin’i modern ve gelişen bir kent yapma yolunda fark yaratan projeleri tek tek hayata geçiren Başkan Kocamaz, 5 yıl gibi kısa bir sürede başta ulaşım olmak üzere alt yapı, yol ve su çalışmaları, imar planları, tarımsal projeler, sosyal hizmetler ile kentin kaderini değiştirdi

Mersin değişimin sembolü oldu

Mersin değişimin sembolü oldu
Denizi, tarihi, turistik, kültürel ve tarımsal değerleri, Doğu Akdeniz’in liderliğini üstlenen limanı ile Çukurova’nın gözde şehri Mersin’i hizmetleri ve hayata geçirdiği projeleri ile cazibe merkezi haline getiren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin’in sahip olduğu değerlere yenilerini ekleyerek şehrin potansiyelini yükseltmeye devam ediyor.

Haberin Devamı

Göreve geldiği günden beri Mersin’i modern ve gelişen bir kent yapma yolunda fark yaratan projeleri tek tek hayata geçiren Başkan Kocamaz, 5 yıl gibi kısa bir sürede başta ulaşım olmak üzere alt yapı, yol ve su çalışmaları, imar planları, tarımsal projeler, sosyal hizmetler, kültür, sanat etkinlikleri ile Mersin’in kaderini değiştirdi. Mersin’in en önemli problemlerinden biri olan ulaşım, Başkan Kocamaz’ın öncülüğünde hayata geçen projeler sayesinde rahatlıyor. Bu bağlamda oluşturulan ekipler tarafından Mersin’in 2030 yılına kadar olan ulaşım ihtiyaçlarını geniş çaplı bir araştırmayla belirleyerek, Mersin Ulaşım Ana Planı oluşturuldu.

Ulaşım Ana Planı çalışmasının kısa vadeli eylem planında yaya öncelikli projeler desteklenecek, merkez ve ilçelerde 90 kavşak düzenleme projesi, sinyalizasyon planları ile otopark, yaya yürüyüş yolları ve bisiklet yollarına öncelik verilecek. Ulaşım Ana Planı’nın düğüm noktasını ise transfer merkezleri oluşturacak. Kentin giriş ve çıkışlarında oluşturulacak bu aktarma istasyonları ve çevresi aynı zamanda cazibe merkezi oluşturacak. İş merkezleri, sinema ve alışveriş merkezleri ile kent, yeni yaşam alanlarına kavuşacak. Proje Almanya’da Dresden, Avusturya’da Viyana, Hollanda’da Arnhem aktarma istasyonları örnek alınarak hazırlanacak.

Haberin Devamı

4 yılda 4 katlı kavşak

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz göreve geldiğinde ilk olarak kent merkezindeki en büyük problemlerden biri olan trafik sorununu çözmek için çalışmaları başlattı. Tulumba, Demokrasi ve Egemenlik Bat-Çık projelerini tamamlayarak Mersinlilerin hizmetine sunan Başkan Kocamaz, kente kazandırdığı katlı kavşaklarla Mersin’de modern ve güvenli ulaşım ağı oluşturdu.

Mersin değişimin sembolü oldu

Trafik ve ulaşım sorununu çözmek konusundaki kararlılığını sürdüren Başkan Kocamaz Mersin’e kazandıracağı 4. katlı kavşak olan Kuvayi Milliye (Anıt) Katlı Kavşak projesinin inşaat çalışmaları son hızıyla devam ediyor.

Kent trafiğini rahatlatma ve Mersinlileri trafiğin karmaşasından kurtarmak adına dördüncü katlı kavşak projesi hayata geçiyor. Mersin Ulaşım Ana Planı doğrultusunda hayata geçecek olan Kuvayi Milliye (Anıt) Katlı Kavşak projesi Mersin’in trafik yoğunluğu olan önemli bir lokasyonunda inşa ediliyor.

Haberin Devamı

Saatte 5 bin 376 aracın geçeceği kavşakta, doğubatı istikametinde battı-çıktı transit geçit, kuzey-güney istikametinde ise sinyalize geçiş yapılacak. Ulaşım Master Planına göre yapılan bu projenin dalış ve çıkış uzunluğu ise 450 metre, toplam proje uzunluğu ise 800 metre olarak belirlendi. Trafiği büyük oranda rahatlatacak olan hemzemin sinyalize kavşak 2019 yılı içerisinde vatandaşların kullanımına açılacak.

Mersin değişimin sembolü oldu

Mersin’de üreticilerin yüzü gülüyor

Çukurova topraklarının bereketli topraklarında tarımı ve üretimi yeniden ayağa kaldırmaya karalı olan Mersin Büyükşehir Belediyesi yıllarca ihmal edilmiş, emeği hiçe sayılmış çiftçi ve üreticilere sunduğu imkânlarla alternatif tarımı teşvik ediyor, üreticilere dört mevsim destek oluyor.

Büyükşehir Belediyesi tarım sektöründeki üreticilere İnşa ettiği soğuk hava deposu, toptancı halleri, erken uyarı istasyonları, sulama tesisleri, yükleme-boşaltma rampaları ile kentin tarımsal altyapısını güçlendiriyor, tarım alet ve makine destekleriyle ürün kayıplarının önüne geçerek ürünlere katma değer sağlıyor.

Haberin Devamı

Üreticilerimize dağıttığı zeytin, ceviz, avokado fidanları ile toprağa can, üretime değer katarak kırsal alanları tarıma kazandıran Mersin Büyükşehir Belediyesi ayrıca hayvancılık ile uğraşan üreticilere de destek veriyor.

Büyükşehir Belediyesi Mersin’de hayvancılığı desteklemek ve buzağı ölümlerini en aza indirmek amacıyla ‘Buzağıları Hastalıklardan Korumak İçin Yalıtımlı Barınakların Yaygınlaştırılması Projesi’ hayvancılığa destek oluyor. Aynı zamanda küçükbaş hayvancılığa destek olmak amacıyla uygulanan ‘Kıl Keçisi Islahı Projesi’ kapsamında dağıtılan damızlık kıl keçileri de türün ıslahı ve üretimi açısından oldukça önemli.

Mersin değişimin sembolü oldu

Büyükşehir, 2 milyon 309 bin ton asfalt döktü

Mersin Büyükşehir Belediyesi, belediyelerin asli görevlerinden yalnızca biri olan yol-asfalt çalışmalarına yorulmadan devam ediyor. Mersin’in yıllardır kanayan yarası olan ve yerel yönetimlerce ihmal edilmiş bir hizmet olan asfaltlama hizmetleri ile Büyükşehir Belediyesi ezber bozuyor. İlçelerin her caddesini adım adım arşınlayarak hizmetleri götüren Büyükşehir Belediyesi, asfaltsız mahalle kalmayacak sözünü yerine getirmek için hummalı çalışmalarını sürdürüyor. Göreve geldiği günden bu yana kırsal merkez ayrımı yapmadan asfalt hizmeti götüren Büyükşehir Belediyesi 4 buçuk yılda toplam 2 milyon 309 bin ton asfalt döken Mersin Büyükşehir Belediyesi, hedeflediğinin üstünde hizmet verdi.

Haberin Devamı

Şebekeler yenilendi

Mersin Büyükşehir Belediyesi, peş peşe gerçekleştirdiği yatırımlarıyla Mersin’in denizi korurken, eskiyen ve kaçaklara neden olan içme suyu şebekeleri ve yağmur suyu hatlarını yeniliyor, Atıksu Arıtma Tesislerini birer birer hizmete açarak alt yapısı güçlü bir Mersin inşa ediyor.

Gelecek nesillere daha temiz bir Mersin bırakmak için hizmete açılan Anamur, Bozyazı, Erdemli Kargıpınarı, Mut, Silifke Atakent Atıksu Arıtma Tesisleri ile atıksular deşarj ediliyor ve olumsuz çevresel şartların ortaya çıkmasına karşı önlem alınıyor.

Mersin değişimin sembolü oldu

‘Mersin İli Yağmursuyu Master Planı’ kapsamında yürütülecek kısa, orta ve uzun vadeli çalışmalarla, şiddetli yağışların olumsuz etkileri en aza indirilecek.

Mersin Büyükşehir Belediyesi MESKİ ile beraber yıllar boyu ihmal edilmiş mahallelere ulaşarak, yaşanan susuzluk problemine çözüm bulma çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi 4 buçuk toplam 2 milyon 305 bin 993 metre içme suyu, 627 bin 55 metre kanalizasyon ve 74 bin 602 metre yağmursuyu hattı çalışması yaptı.

70 bin konuta elektrik

Mersin Büyükşehir Belediyesi günlük olarak yüzlerce ton evsel atığı bertaraf ettiği Katı Atık Değerlendirme Tesisimiz ile çöpü enerjiye çeviriyor. 2014 yılından itibaren 1 milyon 685 bin 200 ton atık bertaraf eden Mersin Büyükşehir Belediyesi bu atıklardan ise 70 bin ailenin aydınlanma ihtiyacına eşdeğer olan 136 milyon 569 bin 191 KW elektrik üretiyor.

Mersin değişimin sembolü oldu

Mersin Metrosu ile yılda 93 milyon yolcu taşınacak

Büyükşehir’in Mersin’e ulaşımda çağ atlatacak en önemli projelerinden biri olan ve Ulaşım Ana Planı stratejileri kapsamında hazırlanan alternatifler arasında yer alan Mersin Metrosu Projesi, bakanlık tarafından uygun görülerek onaylandı. Ekonomik tedbirler dolayısıyla ihalesi yapılamayan raylı sistem projesi, tüm süreçler tamamlanıp hayata geçirildiği zaman ilk etapta TCDD-Gar ile Mezitli-Soli arası yapımı planlanıyor. Toplam 16.3 km uzunluğundaki raylı sistem hattı üzerinde 12 adet istasyon alanı, bir adet depolama alanı yer alacak. Planın hedef yılı olan 2030’da söz konusu hatta günde 273 bin, yılda 93 milyon yolcunun taşınması öngörülüyor.

Mersin değişimin sembolü oldu

Yüreklere dokunan sosyal belediyecilik

Mersin Büyükşehir Belediyesi hayata geçirdiği projeleri ve çalışmalarıyla sosyal belediyecilik ruhunu kentin her noktasında taşıdı. Mersin’i her kesimiyle her koşulda kucaklayan Mersin Büyükşehir Belediyesi 7’den 77’ye herkese ulaşarak, çözüm üretiyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi vatandaşların evine kimi zaman sıcak bir çorba, kimi zaman bir bebeğe mama ulaştırıyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi ihtiyaç sahibi ve muhtaç durumdaki dezavantajlı vatandaşlara, nitelikli sosyal yardım hizmeti sunmak ve bu kitlelerin ihtiyaçlarına göre yardım yapabilmek amacıyla hayata geçirdiği hizmetlerine her geçen gün yenisini ekliyor.

Bu hizmetinin adına da Dosteli Market diyor. İhtiyaç sahibi vatandaşların ücretsiz olarak alışveriş yapabildikleri Dosteli Market, sadece merkez ilçelerle sınırlı kalmayarak 7 şubesiyle Mersin’in genelinde hizmet veriyor.

Mersin değişimin sembolü oldu
6 bin kişiye yemek

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal hizmetler alanında bir diğer öneli projesi ile ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek imkânı sunan Aşhane.

Topluma kazandırılan en büyük değer olan paylaşma duygusunu Aşhane hizmetiyle kente taşıyan Büyükşehir Belediyesi sadece Aşhane’de yemek dağıtımı yapmıyor, aynı zamanda Aşhaneye gelemeyen yaşlı ve engelli Mersinlilerin evlerine de yemek servisi yapıyor. Gıda üretimi mevzuatına uygun olarak dizayn edilerek hizmete sunulan Aşhane’de günlük toplam 6 bin kişilik yemek üretimi gerçekleştiriyor. Mersin’i Engelsiz Kent yapma yolunda emin adımlarla ilerleyen Mersin Büyükşehir Belediyesi hizmete sunduğu Engelsiz Mesleki Eğitim Merkezi ile sosyal belediyecilik alanında bir başarıya daha imza attı. İçerisinde meslek atölyelerinden spor atölyelerine kadar birçok etkinlik alanının bulunduğu merkez kısa zamanda engelli bireylerin ve ailelerinin gözdesi haline geldi.

Engelsiz Mesleki Eğitim Merkezi’nden Mersin’de ikamet eden ve mesleki eğitime ihtiyaç duyan zihinsel, bedensel, işitme, görme ve ortopedik engelli bireyler faydalanabiliyor. Merkezde Hediyelik Kilim Dokuma atölyesi, Konfeksiyon Atölyesi, 2 adet El Sanatları Atölyesi, Seramik Atölyesi, Görme Engelliler Bilgisayar Atölyesi, Fitness Atölyesi, Jimnastik Atölyesi, Tiyatro Atölyesi, Karo ve Orkestra Atölyesi, Folklor Atölyesi, Resim Atölyesi, Eğitim Atölyesi bulunuyor.

Ücretsiz kurs

Mersin Büyükşehir Belediyesi eğitimde fırsat eşitliği ilkesi ile birçok Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmayan bir hizmete imza attı. Büyükşehir Belediyesi üniversiteye hazırlanan öğrenciler için hizmete sunduğu Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurslarının kapılarını açarken, üniversiteyi kazanan öğrencilere de eğitim yardımı yaptı.

Türkiye’nin en büyük hayvan bakımevi:
Kaşlı Hayvan Bakımevi

Sahipsiz hayvanlar konusunda gösterdiği hassasiyetle takdir toplayan, hayvan haklarının iyileştirilmesi ve korunmasına yönelik pek çok projeye imza atan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, hayvan dostlarımızın yaşam koşullarını iyileştirecek projeler hayata geçiriyor.

Mersin değişimin sembolü oldu

Sahipsiz hayvanların ihtiyaçlarını karşılayacak, uygun beslenme, barınma, bakım ve yaşam koşulları sunacak olan Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi hizmete Gözne’de bulunan Büyükşehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin yanında yer alan Kaşlı Geçici Hayvan Bakım evi hayvan dostlarımız için modern bir yaşam alanı sunuyor.

247 bin metrekare arazi üzerine, 2000 hayvan kapasiteli olacak şekilde inşa edilen Geçici Hayvan Bakımevi’nde sahipsiz dostlarımız için muayene, tedavi, kısırlaştırma ve sahiplendirme hizmeti verilecek. Gerekli fiziksel ve teknik donanım tamamlandığı tesiste, 4 ameliyathane, 4 muayene odası, laboratuvar, anestezi bölümü, veteriner odası, röntgen bölümü, müşahede ünitesi, terapi havuzu, fizik tedavi ve rehabilitasyon ünitesi, soğuk hava deposu, kafeterya, mutfak, mescit, kedi ve köpekler için ayrı mama odası, tıraş odası, sahiplendirme alanı, serbest dolaşım alanları ve Miyavpark yer alıyor.