Gündem Sorumluluk sınavı 2021 ne zaman? Lise sorumluluk sınavı zorunlu mu, kimler girecek?

Sorumluluk sınavı 2021 ne zaman? Lise sorumluluk sınavı zorunlu mu, kimler girecek?

21.06.2021 - 11:48 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanlığı, 2021 sorumluluk sınavı tarihlerini belirledi. Lise sorumluluk sınavı öğrencileri meraklandırdı. Sorumluluk sınavı ne zaman sorusu başta olmak üzere, sorumluluk sınavı zorunlu mu, kimler girecek soruları yoğun ilgi görmeye başladı. İşte 2021 sorumluluk sınavı hakkında bilinmesi gerekenler...

Sorumluluk sınavı 2021 ne zaman Lise sorumluluk sınavı zorunlu mu, kimler girecek

2020-2021 Eğitim yılının karneleri erişime açıldı. e Okul sistemi üzerinden görüntülenen karneler öğrencilerin merakını giderdi. Aynı zamanda sorumluluk sınavına katılım sağlaması gereken öğrenciler belirtildi. Peki Sorumluluk sınavı 2021 ne zaman? Lise sorumluluk sınavı zorunlu mu, kimler girecek?

Haberin Devamı

SORUMLULUK SINAVI NE ZAMAN? (2021)

2020-2021 eğitim öğretim yılının ikinci döneminin son iki haftası içinde yapılması gereken sorumluluk sınavları, 21 Haziran-2 Temmuz 2021 arasında yapılacak.

SORUMLULUK SINAVI SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sorumluluk sınavı sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair bir açıklama yapılmadı. Konuya ilişkin detaylı bilgi geldiğinde haberimizin içeriğinde yer vereceğiz.

SORUMLULUK SINAVI ZORUNLU MU, KİMLER GİRECEK?

Sorumluluk sınavı lise öğrencileri ve hazırlık sınıfındaki öğrenciler için olmaktadır. Lise sorumluluk sınavlarına ise sadece lise öğrencileri girmektedir. MEB tarafından düzenlenen bu sınavın, her yıl düzenlendiği için her yıl soruları hazırlanmaktadır. Bu sınava girebilmek için yılsonundaki başarı puanının en az 50 puan olması gerekir.

Haberin Devamı

Bu sınavların gözetmenliği iki öğretmen tarafından yapılmaktadır. Bu sınavlar, yazılı ya da uygulamalı olabilir. Eğitim ve öğretimin başında yapılan sınav, yılsonunda tek bir dersten başarısız olan öğrenciler için aynı şekille hafta içinde ek bir sınav yapılır.