Gündem Meteoroloji'den kuvvetli sağanak uyarısı! İstanbul hava durumu

Meteoroloji'den kuvvetli sağanak uyarısı! İstanbul hava durumu

13.02.2019 - 10:32 | Son Güncellenme:

Hava durumuna ilişkin Meteoroloji'den son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Yayımlanan son hava durumu raporuna göre yurdun büyük bölümünde etkisini sürdürmesi beklenen kuvvetli sağanak konusunda vatandaşların dikkatli olması uyarısında bulunuldu. Peki İstanbul'da hava durumu nasıl olacak?

Meteorolojiden kuvvetli sağanak uyarısı İstanbul hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; yurdun güney, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Adana, Eskişehir, Bolu, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevreleri ile Ankara'nın batı, Kastamonu'nun kıyı kesimlerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

İSTANBUL HAVA DURUMU

13 Şubat 2019 Hafif Yağmurlu 6,6 °C

Meteorolojiden kuvvetli sağanak uyarısı İstanbul hava durumu

İZMİR HAVA DURUMU

13 Şubat Gökgürültülü Sağanak Yağışlı 9,1 °C

Meteorolojiden kuvvetli sağanak uyarısı İstanbul hava durumu

ANKARA HAVA DURUMU

13 Şubat 2019 Çok Bulutlu 7,1 °C

Meteorolojiden kuvvetli sağanak uyarısı İstanbul hava durumu

Muğla Çevrelerinde Kuvvetli Sağanak Yağışlara Dikkat!

Muğla çevrelerinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, bu akşam saatlerinden itibaren etkisini artırarak yarın (Çarşamba) gece saatlerine kadar il merkezi ile Marmaris ve Ula ilçelerinde kuvvetli (40-75 kg/m2) olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Kuzey Ege ve Marmara'da fırtına bekleniyor!

Kuzey Ege'de rüzgarın yarın (çarşamba) öğle saatlerinden itibaren kuvvetini artırarak kuzey ve kuzeydoğu yönlerden 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde fırtına, yarın (çarşamba) akşam saatlerinden itibaren de yer yer 9 (90 km/sa) kuvvetinde kuvvetli fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir. Fırtınanın cuma sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi tahmin edilmektedir.

Haberin Devamı

Marmara'da yarın (çarşamba) akşam saatlerinden itibaren rüzgarın kuvvetini artırarak kuzey ve kuzeydoğu yönlerden 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir. Fırtınanın perşembe sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi tahmin edilmektedir.

Fırtınanın oluşturabileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması önerilmektedir.

Antalya'da Kuvvetli Gök Gürültülü Sağanak Yağışlara Dikkat!

Antalya'da beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, bu gece saatlerinden itibaren etkisini artırarak Perşembe (14.02.2019) günü sabah saatlerine kadar 24 saatlik periyotta il merkezi ve batı ilçelerinde (Kemer, Finike ve Demre) kuvvetli (40-75 kg/m2) ve Kumluca'da çok kuvvetli (51-100 kg/m2) olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.