Gündem Meteoroloji'den son dakika uyarısı! Hava durumu nasıl olacak?

Meteoroloji'den son dakika uyarısı! Hava durumu nasıl olacak?

30.01.2019 - 09:39 | Son Güncellenme:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden gelen son dakika hava durumuna ilişkin tahminlerini duyurdu. Yapılan açıklamada Ege ve Akdeniz'de kuvvetli fırtına ve sağanak gerçekleşeceği bildirildi. İşte hava nasıl olacak sorusunun yanıtı...

Meteorolojiden son dakika uyarısı Hava durumu nasıl olacak

Hava durumuna ilişkin Meteoroloji'de yapılan açıklamaya göre Marmara bölgesinde öğle saatlerine kadar çaok bulutlu bir hava beklenirken öğleden sonra batı bölgelerinde sağanak yağışın etkili olması bekleniyor. Hava durumuna ilişkin yayımlanan diğer bir raporda ise Ege ve Akdeniz bölgelerinde kuvvetli sağanak ve fırtına uyarısında bulunuldu. Bodrum'da hoparlörler'den dikkatli olması uyarısında bulunuldu.

Haberin Devamı

Marmara'da hava durumu

Parçalı ve çok bulutlu havanın hakim olacağı bölgede sıcaklıklar mevsim normalleri üzerinde seyredecek

Marmara Bölgesi'nde sıcaklıkların mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğünün internet sitesinde yer alan bilgiye göre, bölgede parçalı ve çok bulutlu hava hakim olacak.

Bölgede öğle saatlerinden sonra Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ çevrelerinde yağmur ve sağanak bekleniyor.

Sıcaklıklarda önemli bir değişiklik olmayacak, mevsim normalleri üzerinde seyredecek bölgede rüzgarın güney ve güneydoğu (keşişleme) yönlerden orta kuvvette esmesi öngörülüyor.

Meteorolojiden son dakika uyarısı Hava durumu nasıl olacak

Meteorolojiden son dakika uyarısı Hava durumu nasıl olacak

Meteorolojiden son dakika uyarısı Hava durumu nasıl olacak

Bodrum'da kuvvetli fırtına ve sağanak uyarısı

MUĞLA'nın Bodrum Belediyesi, Meteoroloji'nin kuvvetli fırtına ve sağanak yağış uyarısının ardından halkı, hoparlör ve internetten dikkatli olmaya çağırdı.

Haberin Devamı

Bodrum'da geçen cumartesi günü etkili olan sağanak yağmur, Akarca Deresi'nin taşmasına neden olmuş, 2 aylık nişanlı çift Milas Kısırlar Ortaokulu'nda sosyal bilgiler öğretmeni Billur Atik ile elektrik teknisyeni Çağlar Bencik yaşamını yitirmişti. Bu üzücü olay hala sıcakken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü yine fırtına ve sağanak yağış uyarısı yaptı. Harekete geçen Bodrum Belediyesi yetkilileri de belediye hoparlörlerinden ve sosyal medya hesaplarından vatandaşları uyardı. Uyarıda, "Yapılan son değerlendirmelere göre; Bodrum'da bu gece saatlerinden perşembe akşam saatlerine kadar çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklenmektedir. Kuvvetli yağışlarla birlikte rüzgarın da güney yönlerden 70-100 km/saat şiddetinde kuvvetli fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar, sel, su baskını, yıldırım, çatı uçması, soba zehirlenmeleri gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

Aydın'da ocak ayında yağış rekoru

AYDIN'da bu yılın ocak ayı, geçmiş tüm yılların ocak ayı yağmur yağışı ortalamasını geride bıraktı.

Meteoroloji yetkilileri, Aydın'a son yılların en fazla yağmurunun yağdığını belirtti. Kentte hayat olumsuz etkilerken, yağmur Büyük Menderes Nehri'nin taşmasına ve tarım arazilerinin sular altında kalmasına da neden oldu. Meteoroloji yetkilileri, tüm yılların ocak ayı ortalamasının metrekareye 116.5 kilo yağmur yağışı olduğunu belirtti. Bu sene ise Ocak ayında, 175.5 kilo yağmur yağışı olduğu kaydedildi.