Gündem Metrobüs kazası işkenceyi katladı

Metrobüs kazası işkenceyi katladı

20.06.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbullular FSM ve Haliç köprülerinde yapılan bakım nedeniyle trafik çilesi çekmeye devam ediyor. Adım adım ilerleyen trafikte dün de bir ‘Metrobüs’ün yoldan çıkarak E-5’e girmesi çilenin tuzu biberi oldu

Metrobüs kazası işkenceyi katladı

Fatih Sultan Mehmet FSM ve Haliç köprülerinde önceki gün başlayan bakım çalışmaları nedeniyle İstanbullular, dün de büyük sıkıntı çekti. Dün sabahki trafik çilesine, yolundan çıkarak bir otomobile çarpan metrobüs de eklendi. Kaza nedeniyle E-5 Karayolu Ankara istikametine uzun süre trafiğe kapanırken İstanbul’un önemli toplu taşıma araçlarından olan metrobüs seferleri de bir süre yapılamadı. Önceki gece FSM Köprüsü üzerinde sadece bir işçinin bir iş makinesiyle gece boyunca asfalt kırması, başka hiçkimsenin çalışmaması da vatandaşın tepkisine neden oldu.

Köprüde sadece 1 işçi çalışıyor
İstanbul’da Pazar gününü Pazartesi’ye bağlayan gece başlayan köprü bakım çalışmaları kentte trafiği felç etmişti. FSM Köprüsü’ndeki çalışma, Avrupa yakasından Anadolu yakasına geçişte 2 şeritte başlamıştı. Önceki gece de şeritlerde çalışmalar devam etti. Sadece bir işçi, iş makinesi ile gece boyunca asfalt kırma işlemi gerçekleştirdi. Köprü üzerinde gece sadece bir işçinin çalışması, vatandaşların tepkisine neden oldu.
Karayolları 1. ve 17. Bölge Otoyol Yapım Baş Mühendisi Beyhan Yaraman, “Gece çalışmalar devam etti. İlk sabah çalışmalara 2 makine ile başlandı, sonra makinelerin sayısı artırıldı. Şimdilik ilk etapta makineli çalışma yapılıyor. Sonra elle yapılan işçiliğe başlanacak. Bu açıdan gece yürüyen adam olmaması doğal” dedi.

Haliç’te gece çalışma yok
Haliç Köprüsü’nde ise önceki sabah 05.00’te başlayan çalışmalara gece saatlerinde ara verildi. Karayolları görevlilerinden alınan bilgiye göre, Haliç Köprüsü’nde başlayan asfaltlama çalışmasına eski asfaltı kazıma işlemiyle başlandı. Kazınan asfaltın yerine önce kum atılacak ardından da yeni asfalt dökülecek. Ancak kum dökme işlemi, nemli havada asfaltın tutamayacağı gerekçesiyle yapılamıyor. Köprü çelik olduğu için yapılan çalışmanın nem görmemesi ve sıcak havada yapılması gerekiyor. Ayrıca köprüdeki bakım onarım çalışmaları, uygulanacak asfaltın özellikleri sebebiyle, gündüz saatlerinde yapılmasını zorunlu kılıyor. Ekipler bu nedenle Haliç Köprüsü’ndeki çalışmalara ara verdi.

Metrobüs cipe çarptı
İstanbullular, dün sabah evlerinden işlerine gitmek için yola çıktıklarında yine yoğun bir trafikle karşı karşıya kaldı. Dünkü trafik çilesine bir de metrobüs kazası eklendi. Mecidiyeköy’de, Sögütlüçeşme-Edirnekapı seferini yapan Basri Peker yönetimindeki metrobüs, saat 10.00 sıralarında sol lastiğinin patlaması sonucu ayrılmış yoldan çıkarak Mustafa Oğuz İnan yönetimindeki otomobile çarptı. Kaza nedeniyle E-5 Karayolu Ankara yönü trafiğe kapandı. Otomobil çekiciyle yoldan kaldırılırken, metrobüs 2 ayrı vinç yardımıyla ayrılan yola alındı. E-5 Karayolu, kazadan yaklaşık 2 saat sonra ulaşıma açıldı. Kazada yaralanan otomobil sürücüsü İnan, hastaneye kaldırılırken, hafif şekilde yaralandığı bildirilen metrobüs sürücüsü Peker’e de sağlık ekiplerince müdahale edildi.
Kaza nedeniyle bir süre metrobüs seferlerinin yapılamaması üzerine, araçlardan inerek yürümek isteyen yolcular polis ekiplerince engellendi.

Haberin Devamı

Anadolu Yakası da tamirden nasibini aldı
E-5 Karayolu üzerindeki Otosan Köprüsü ayaklarının güçlendirme çalışması nedeniyle Kadıköy, Fenerbahçe ve Hasanpaşa’ya giden yol da dün trafiğe kapatıldı. Kadıköy yol ayrımının araç trafiğine kapatılmasıyla E-5 Karayolu’nda kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Dün öğle saatleri olmasına rağmen D 100 Karayolu’nda trafik durma noktasına gelirken araçlar yavaş yavaş ilerleyerek gidebildi. Otosan Köprüsü’nde devam eden çalışma nedeniyle otobüs ve minibüsler durağa giriş yapamazken yolcular E-5 Karayolu’nda emniyet şeridinden otobüs ve minibüslere binebildi.

Metrobüs kazası işkenceyi katladı

Saniye saniye görüntülendi
Metrobüsün lastiği patlayarak E-5’e girmesi MOBESE kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi. Olay anında trafiğin yoğun olmaması büyük bir faciayı önledi.