GündemMiçotakis'ten Türkiye'ye övgü dolu sözler: Zirve muhteşemdi, Erdoğan ile iş birliğine devam edeceğim

Miçotakis'ten Türkiye'ye övgü dolu sözler: Zirve muhteşemdi, Erdoğan ile iş birliğine devam edeceğim

08.07.2026 - 20:21 | Son Güncellenme:

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'ten zirve sonrası tarihi mesajlar... "Türkiye harika bir zirveye imza attı. Erdoğan ile çalışmaya devam edeceğim. ABD'nin kime F-35 satacağını söylemek Yunanistan'ın işi değildir.

Haberlerimizi Google'da Takip EdinGelişmelerden anında haberdar olun.Google'da tercih edilen kaynak olarak ekleyin
Miçotakisten Türkiyeye övgü dolu sözler: Zirve muhteşemdi, Erdoğan ile iş birliğine devam edeceğim

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, 36.⁠ ⁠NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi sonrası basına değerlendirmelerde bulundu. 

Haberin Devamı
Haberin Devamı

NATO'nun birliğinin ve Avro-Atlantik karakterinin korunması için Avrupa ülkelerinin, İttifak içerisinde sorumlulukların paylaşılmasında büyük bir pay üstlenmesinin kesinlikle gerekli olduğuna ilişkin inancını dile getiren Miçotakis, "Bu, ABD ve diğer NATO üyeleri arasında bir denge sağlanması için daha çok kaynak harcamamız anlamına geliyor." dedi. 

Miçotakis, ABD Başkanı Donald Trump'ın 8 yıldır bu görüşü ortaya koyduğunu belirterek, kendisine hak verdiğini vurguladı. 

Yunanistan'ın savunmaya 2026'da gayri safi yurt içi hasılasının (GSYH) yüzde 3,5'ini harcama hedefini aştığını aktaran Miçotakis, ülkesi için ekonomik kriz döneminde bile bu oranın yüzde 2'nin üzerinde olduğuna işaret etti. 

Haberin Devamı

Miçotakis, Türkiye'nin ABD’den F-35 alma olasılığına ilişkin soruya ise sadece Yunanistan'ın bu konudaki kendi planına değinerek cevap verdi. 

Haberin Devamı
Haberin Devamı

Miçotakisten Türkiyeye övgü dolu sözler: Zirve muhteşemdi, Erdoğan ile iş birliğine devam edeceğim

Yunan pilotların, 2027'de Yunanistan için hazırlanan F-35'lerde eğitim almaya başlayacağını belirten Miçotakis, "Başka ülkelerin seçimlerini yorumlamak benim işim değil. ABD'ye kime savunma sistemi satacağını, kime satmayacağını söyleyecek de Yunanistan değildir." ifadesini kullandı. 

Haberin Devamı

Miçotakis, kendisinin her zaman Türkiye ve Yunanistan arasında verimli ve işlevsel bir ilişkiden yana olduğuna işaret ederek, ikili ilişkilerde son zamanlarda birçok alanda ilerleme kaydedildiğinin altını çizdi. 

"TÜRKİYE, MUHTEŞEM BİR NATO ZİRVESİ DÜZENLEMİŞ" 

Yunan Başbakan, "Türk misafirperverliğini her zaman takdir ediyorum ve bir kez daha söyleyeceğim, Türkiye, muhteşem bir NATO Zirvesi düzenlemiş. Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yapıcı bir ilişki yönünde işbirliğine devam edeceğim." dedi. 

Haberin Devamı

İran-ABD ilişkilerine yönelik soruyu da yanıtlayan Miçotakis, kendisinin iyimser olmak istediğini, son aylardaki gibi bir duruma geri dönülmeyeceğine inandığını belirtti. 

Miçotakis, Hürmüz Boğazı'nda seyrüsefer serbestisinin ise Yunanistan kadar Avrupa ülkeleri ve ABD'nin de önceliği olduğunu kaydetti.

EN ÇOK OKUNANLAR

KEŞFETYENİ

İlgili Haberler