Gündem Milli eğitim müdürüne ödül gibi atama!

Milli eğitim müdürüne ödül gibi atama!

16.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sosyal medyadan skandal bir paylaşımda bulunduğu için tartışma yaratan Burdur İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mahmut Bayram aynı göreve asaleten atandı

Milli eğitim müdürüne ödül gibi atama

Resmi Gazete’de dün yayımlanan atama kararlarında ilginç bir ayrıntı dikkat çekti. Sosyal medya hesabından, “Bir kadın, evinden süslenip çıkıp evine dönene kadar kaç erkeğin şehvetini tahrik etmişse, o kadar erkekle zina yapmış gibidir” diye skandal bir paylaşımda bulunduğu için tartışma yaratan Burdur İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mahmut Bayram, aynı göreve asaleten atandı.
‘İşlem yapılmadı’
Bayram’ın yaptığı paylaşım, CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker tarafından Meclis gündemine taşınmış, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın yanıtlaması istemiyle verilen soru önergesinde, “Mahmut Bayram ne zaman görevden alınacak ve hakkında soruşturma başlatılacaktır?” ifadeleri kullanılmıştı. Ancak MEB, önergeye, ‘konuyla ilgili bir işlem yapılmadığını’ belirterek yanıt vermişti. Bayram’ın görevden alınması için CHP’liler imza kampanyası başlatmıştı.
Mitingde konuşmuştu
Dünkü atama kararlarıyla Iğdır İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne Hakan Cırıt getirildi. Cırıt, 15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından Iğdır’da yapılan demokrasi mitinginde konuşma yapmış, konuşmasında şunları kaydetmişti: “Türkiye ne zaman bir hamle yapacak olsa, darbeyle, cuntayla, ekonomik, siyasi, sosyal krizlerle önü, gücü, takati kesilmeye çalışıldı. Ülkemiz, geçtiğimiz 14 yılda elde ettiği istikrar ve güven ortamı sayesinde ekonomik dengelerden yatırımlara, savunma sanayinden ihracata kadar her alanda yeni bir şahlanış dönemine girdi. Bölgesinde ve dünyada söz sahibi olmaya başlayan, sesi gittikçe daha gür çıkan Türkiye fotoğrafının birilerini çok rahatsız ettiğini biliyoruz. Şunu da çok iyi biliyoruz ki, ülkemizde faaliyet gösteren tüm terör örgütleri, ki buna FETÖ de dahildir, proje ürünüdür ve belli amaçlarla üzerimize salınmıştır. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bu ilkeler etrafında bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız.”

Milli eğitim müdürüne ödül gibi atama


Atama kararları yayımlandı
Kültür ve Turizm Bakanlığı Başmüfettişliği’ne Enis Güvenç Tataroğlu, Giresun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne Cemal Almaz, Erzincan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne Arda Heb atandı. Fatıma Belma Ak, Uğur Kılıç, Murat Nedirli de yine aynı bakanlığa müşavir olarak tayin edildi. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne Mustafa Altınsoy, Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne Turan Akpınar, Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne Halil İbrahim Yaşar atandı. Milli Eğitim Bakanlığı Müşavirliği’ne de Kayhan Berişler getirildi.