Gündem ‘Milli Takım’da oynamak istiyorum’

‘Milli Takım’da oynamak istiyorum’

16.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

7 Ekim 1995 İstanbul doğumlu, Türkiye ve Kanada vatandaşı olan Aslı Ersözoğlu, 9 yaşındayken Eczacıbaşı Spor Kulübü’nde voleybol oynamaya başladı.

‘Milli Takım’da oynamak istiyorum’

Annesi Petek Ersözoğlu, TED Ankara Koleji ile Vakıflar Güneş Sigorta’da forma giymiş bir voleybolcu, babası Uruz Ersözoğlu ise emekli bir bankacı olan ve 2011’de ailesiyle Kanada’ya göç eden genç yetenek, geçtiğimiz yaz Danimarka’nın Bröndby Voleybol Kulübü’ne transfer oldu.

Haberin Devamı

‘Milli Takım’da oynamak istiyorum’
İlk gün antrenman

Aslı, en büyük arzusunun Türk Milli Takım forması giymek olduğunu belirtti. Kanada’da voleybolun Türkiye kadar gelişmiş olmadığını belirten Aslı, 3-4 tane iyi kulübün antrenörlerine mail’le ulaştıktan sonra Toronto Diamond takımının coach’unun kendisini antrenmana davet ettiğini söyledi. 18 yaşına basmadan önce Kanada’nın All Star ve Rüya Takımları’na seçilen ve Toronto Üniversitesi’nde ekonomi ve finans eğitimi görerek mezun olan Aslı, 3.sınıftayken Üniversitenin Voleybol Takımıyla Kanada şampiyonu olduklarını belirtti.

En iyi libero

Bröndby Voleybol Takımın coach’ı Jens Bang,‘Miss Perfekt’ olarak çağırdığı Aslı Ersözoğlu’nun kulüp tarihin en iyi liberosu olduğunu belirtti. Kopenhag Üniversitesi’nde önümüzdeki dönemde master yapmak için başvuru da bulunduğuna değinen Aslı, kabul edilmesi durumunda Bröndby ile bir yıl olan sözleşmesini uzatacağını söyleyedi.