Gündem Milyarlara hükmetti, bu evde yakalandı!

Milyarlara hükmetti, bu evde yakalandı!

13.08.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

İtalya’nın en çok aranan mafya liderlerinden biri olan Francesco Pesce (31), polisler tarafından güneydeki Calabria bölgesindeki sığınağında ele geçirildi

Milyarlara hükmetti, bu evde yakalandı

Buldozerle şüpheli alanı yerle bir eden İtalyan polisi, Calabria bölgesinde faaliyet gösteren Ndrangheta mafyasının liderlerinden Francesco Pesce’yi, internetli ve güvenlik kameralı yeraltı sığınağında köşeye kıstırdı.
Mayıs 2010’dan bu yana saklanan Pesce’yi köşe bucak arayan polisler, mafya liderine arkadaşları üzerinden ulaştı. Sığınağı ziyaret eden mafya üyelerini tespit eden ve telefonlarını dinleyen İtalyan polisi sonunda Pesce’nin saklandığı yeri keşfetti ve baskın düzenledi. Sığınağın çıkışının ise bir tavuk kümesinin yanına açılan 1 metre uzunluğunda gizli bir kapı olduğu belirlendi.
“Koca kafa Ciccio” lakaplı Pesce, polis merkezinde kendisini görüntüleyen kameralara, “Şimdi ünlü oldum” dedi. Uyuşturucu ticareti ve para aklamayla suçlanan Pesce, uyuşturucu kaçaklığı yapan Ndrangheta örgütünün liderlerinden biriydi. Acımasızlığıyla meşhur olan Ndrangheta örgütü beş kıtada kontrol ettiği uyuşturucu trafiğinden yılda milyarlarca dolar kazanıyor. Mafyanın yıllık 60 milyar dolarlık ciro ile gayri safi milli hasılanın yüzde 3.5’ine sahip olduğu tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Milyarlara hükmetti, bu evde yakalandı

MAFYA LİDERİNE ŞOK BASKIN
Pesce’yi ele geçiren polisler sığınakta uzaktan kumandalı bir kapı, 16 güvenlik kamerası, havalandırma, yatak odası, banyo ve mutfak bulunduğunu açıkladı. Mutfakta ise şişelerce şampanya, pahalı şaraplar, keçi peyniri ve özel salamlar olduğu belirtildi.

Milyarlara hükmetti, bu evde yakalandı


Kaykayla kaçarken yakalanan bile var
1- İtalyan Guiseppe Bastone adlı mafya lideri, 2009’da sığınağına bağlanan 180 metrelik yeraltı tünelinde, kaykayıyla kaçmaya çalışırken polis tarafından yakalandı.
2 - İtalyan mafya babası Salvatore Facchineri 2010’da, tatil yaparken tam denize girdiği sırada gözaltına alındı.
3 - Salvatore d’Avanzo adlı tetikçi 2008’de gittiği bir güzellik salonunda dövme yaptırırken yakalandı.

Haberin Devamı

900 kişinin ölümünden sorumlu
Meksika’da 900 kişinin ölümünden sorumlu tutulan çete lideri Oscar Osvaldo Garcia Montoya yakalandı. Montoya, 300 kişiyi öldürdüğünü, 600 kişinin de ölüm emrini verdiğini itiraf etti. Montoya’nın yakalanması için gerçekleştirilen operasyon sırasında, polisler 3 sivilin evini de yanlışlıkla bastı. “Gözleri olan el” adlı çetenin lideri olan Montoya Guatemala ordusunda görev yapmış eski bir asker.