Gündem Milyarlık metroda ışık göründü

Milyarlık metroda ışık göründü

12.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Mecidiyeköy-Mahmutbey metrosunun kazı çalışmalarının sona erdiğini belirterek, “Hat 2019’un ilk aylarında devreye girecek” diye konuştu.

Milyarlık metroda ışık göründü

Topbaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin önemli ulaşım projelerinden biri olan Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattının tünel kazı işlemi sona eren Mecidiyeköy-Mahmutbey bölümünde incelemelerde bulundu. Alibeyköy Fevzi Çakmak Caddesi Çobançeşme Parkı yanındaki istasyondan tünele giren Topbaş, 1,5 kilometre yürüyerek, Kağıthane Kültür Merkezi arkasındaki duraktan çıktı.

Haberin Devamı

8 ilçeden geçecek

Burada konuşan Topbaş, metro hattının maliyetinin 3 milyar 800 milyon lira olduğunu söyledi. Hattın 2019’un ilk aylarında devreye gireceğini belirten Topbaş, şu bilgileri verdi: “Günde bir milyon insan buradan geçecek. 8 ilçeden geçecek bu hat, Bağcılar’dan Kabataş’a kadar vatandaşlarımızın denize ulaşımını ve diğer sistemlerle entegre olmasını sağlayacak. Toplam 24,5 kilometrelik bir hattan bahsediyorum. 19 istasyonu var. İstanbul’un önemli hatlarından biri haline gelecek. Kısa süre sonra Kadıköy’den Bahçeşehir’e 60, Bahçeşehir’den Taksim’e 51 dakikada gidilebilinecek. Bağcılar’dan Kabataş’a kadar 8 ilçeden geçerek diğer sistemlerle entegrasyonu sağlayacak.”