Gündem Milyonluk hesaba komik savunma!

Milyonluk hesaba komik savunma!

06.05.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kripto para borsası Thodex üzerinden binlerce kişiyi dolandıran 21 sanığın yargılanması başladı. Duruşmada firari Faruk Fatih Özer’in ablası hesabındaki 125 milyon TL’den habersiz olduğunu öne sürdü.

Milyonluk hesaba komik savunma

 

Elif Altın / İSTANBUL - Kripto para borsası Thodex ile binlerce kişiyi dolandırdıkları iddiasıyla haklarında dava açılan sanıkların yargılanmasına başlandı. 356 milyon liralık vurgunla Türkiye’nin en büyük kripto para borsası dolandırıcılığı olan dosyada aralarında firari sanık Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer’in bulunduğu 21 sanık bulunuyor. İstanbul Anadolu 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmaya, 40 bin 564 yıla kadar hapis cezaları istenen Faruk Fatih Özer’in kardeşleri Güven ve Serap Özer’in de aralarında bulunduğu 6 tutuklu sanık, tutuksuz sanıklar ve avukatları katıldı. Duruşma önce sanıkların kimlik tespiti yapıldı. Reklam işi yaptığını söyleyen Güven Özer aylık gelirinin 40-50 bin dolar civarında olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Suçlamaları reddettiler

Mahkeme başkanı bazı mağdurların şikâyetten vazgeçtiğini belirtti. Faruk Fatih Özer’in yardımcısı konumunda olduğu iddia edilen kardeşi tutuklu sanık Güven Özer savunmasında, “İlgili suçlarla alakam yok. Kardeşim Faruk Fatih kullanmadığım banka hesaplarımı kullanmak istedi ben de verdim. Yönetici olduğum söyleniyor ancak böyle bir yetkim yoktu. Olay akşamı kardeşimin yurtdışına çıktığını televizyondan öğrendim. Asıl mağdurlar Thodex ailesi ve Özer ailesidir. Para transferleri bilgim dışında kardeşim tarafından yapılmış” dedi.

Tutuklu sanık Serap Özer de savunmasında hesabına yatırılan 125 milyon liradan haberi olmadığını iddia etti. Özer, “Thodex şirketinde ön muhasebici olarak işe başlamıştım. 2018’den beri oradaydım. Faruk benden kimliğimi ve pasaport bilgilerimi istemişti. Kardeşim olduğu için verdim. Sonra verdiğimi bile unuttum. Hesabıma 125 milyonun kardeşim Faruk tarafından mı yoksa başkası tarafından mı yatırıldığını bilmiyorum” dedi. Bunun üzerine mahkeme başkanı, “Kim sana neden böyle bir güzellik yapsın?” diye sorunca sanık bilmediğini söyledi.

Haberin Devamı

Tutuklu sanık Cem Uzunoğlu, şirket organizasyonunu bilmediğini söyleyerek, “Sıcak cüzdanda para bitmiş ve bunun alarmı veriliyordu. Faruk Fatih Özer’in hiçbir şey yapmaması sonucu sistem durdurulmak zorunda kalmıştır” dedi. Bunun üzerine mahkeme başkanı, “Sistemi kapatarak neden Faruk Fatih’in ekmeğine yağ sürdünüz? diye sordu. Uzunoğlu da “Kullanıcıları korumak için” cevabını verdi. Ara kararını açıklayan mahkeme, 6 sanığın da tutukluluk halinin devamına karar verdi. Mahkeme, firari CEO Faruk Fatih Özer’in babası Zülküf Özer’in de tanık olarak dinlenmesi için hakkında zorla getirme kararı çıkardı. Duruşma 1 Temmuz 2022 tarihine ertelendi.

Reddi hâkim talebi reddedildi

Duruşmada Faruk Fatih Özer’in avukatları sanık Uzunoğlu’na soru sormak istedi. Ancak mahkeme, vekalet belgesindeki imzanın Özer’e ait olup olmadığının bilinemediğini söyleyerek reddetti. Uzunoğlu’nun avukatı, Mahkeme Başkanı’nın “Sistemi kapatarak neden Faruk Fatih’in ekmeğine yağ sürdünüz?” sözleriyle yorum yaptığını ve tarafsızlığını yitirdiğini öne sürdü. 22 avukat, mahkeme başkanını tarafsız olmadığı gerekçesiyle reddetti. Reddi hâkim talebi ise reddedildi.