Gündem ‘MİT krizinden sonra tavrımı gösterdim’

‘MİT krizinden sonra tavrımı gösterdim’

13.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin ardından tutuklanan ve “örgüt yöneticiliği”yle suçlanan eski Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu 1. Daire Başkanı İbrahim Okur, ikinci kez hâkim karşısına çıktı.

‘MİT krizinden sonra tavrımı gösterdim’

Yargıtay 9. Ceza Dairesince görülen duruşmada savunma yapan Okur, o zamanki adıyla “cemaat”in yanlış yaptığını MİT kriziyle anladığını, MİT krizinin yaşandığı 2012 Şubat ayından sonraki süreçte de her zaman cemaate karşı tavrını gösterdiğini, yanlışları her koşulda dile getirdiğini savundu.

Haberin Devamı

‘Kumpası anladım’

Ergenekon, Balyoz, Devrimci Karargah, Oda TV gibi soruşturmaları yürüten savcılar ve yargılamayı yapan hakimlerle ilgili gelen şikayetler, Ahmet Şık ve Nedim Şener’in tutuklanma süreçleri gibi konularda yapılan yanlışları dile getirdiğini öne süren Okur, mahkeme başkanını değiştirdiklerini, bunun ardından Şık ve Şener’in tahliye edildiğini kaydetti. 17-25 Aralık soruşturmalarını basından öğrendiğini söyleyen Okur, “Yapılanların hükümeti hedef aldığını, kumpas olduğunu anladım. Tedbirler alınmasını sağladım. Soruşturmanın Akkaş’tan alınmasını sağladım” diyerek tahliyesini talep etti. Mahkeme heyeti, Okur’un tutukluluk halinin devamına karar verdi.