Gündem Mobil muhtarı kapı kapı geziyor

Mobil muhtarı kapı kapı geziyor

18.08.2022 - 10:26 | Son Güncellenme:

İzmir'in Doğançay Mahallesi muhtarı Arzu Nisan (47), 'Mobil Muhtar' uygulamasıyla mahalleliye ait evrak ve belgelerle, Büyükşehir Belediyesi'nin 'Süt Kuzusu Projesi' kapsamında verdiği sütleri, elektrikli motosikletiyle dolaşıp sahiplerine elden teslim ediyor. Mahallesini çok sevdiğini belirten Nisan, "Vatandaşların bana gelmesi çok zor. Muhtarlığın yeri uzak. Motosikletimi muhtarlık için kullanmaya başladım" dedi.

Mobil muhtarı kapı kapı geziyor

Bayraklı ilçesinde, engebeli alanda kurulu, 2 bin 786 nüfuslu Doğançay Mahallesi'nin, evli ve 2 çocuk, 1 torun sahibi muhtarı Arzu Nisan, muhtarlık ofisine ulaşmakta güçlük çekenleri düşünüp 'mobil' hizmet vermeye başladı. 3 yıldır muhtarlık yapan Nisan, muhtarlığa gelemeyen hasta ve yaşlılar için başlattığı 'gezici muhtarlık' çalışmasını, mahallenin geneline yaydı. Nisan, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 'Süt Kuzusu Projesi' kapsamında verilen çocukların sütlerini ve muhtarlığa bırakılan tebligat ve evrakları da sahiplerine elden teslim ediyor.

Haberin Devamı

Mobil muhtarı kapı kapı geziyor

'BABAMA SÖZ VERMİŞTİM'

Mahallesini çok sevdiğini anlatan Arzu Nisan, "Rahmetli babamı 2016 yılında kaybettim. Ölmeden önce benden muhtarlığa aday olmamı istemişti. Kendisi 3 kez olmuş, kazanamamış. Ona bir söz vermiştim. Daha önce belediyede çalışıyordum. Aday oldum ve seçildim. Mahallemin çok eksikleri vardı. Neler yapabileceğimi düşündüm. Vatandaşlarla kurulan ilişki çok önemli. Seçileli 3 yıl oldu. Çalışmayı ve insanlara dokunmayı çok seviyorum" dedi.

Mobil muhtarı kapı kapı geziyor

GENÇLER 'MOBİL MUHTAR' ADINI TAKTI

Bayraklı'nın kırsal Doğançay Mahallesi'nin, engebeli alanda olduğundan muhtarlığa ulaşımının zor olduğunu dile getiren Nisan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in hediye ettiği elektrikli motosikletiyle yaz kış demeden kapı kapı geziyor. Motosikletini evinde şarj edip, ofisinden paketleri alıp yola çıkan Nisan, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

"Vatandaşların bana gelmesi çok zor. Muhtarlığın yeri uzak. Ne yapabilirim diye düşündüm ve aracımı muhtarlık görevim için kullanmaya başladım. Önce çocuklar aklıma geldi. Süt Kuzusu Projesi için eve gelen belediye personeli evde kimseyi bulamayınca dönüyordu. 'Çocuklar sütsüz kalmasın' dedim. Şimdi sütler listelenip bana teslim ediliyor. Her ay muhtarlığa gelen sütleri evlere dağıtıyorum. PTT'nin getirdiği evraklar, 7 gün itiraz süresi olduğu için bir an önce sahibine ulaşmalı. Bunları evlere teslim ediyorum. Yatalak hastalarımız var. İlaçları yazdırmak gerekiyor. Aile hekimine yazdırıyorum. Hamile vatandaşı aracımın arka koltuğuna alıyorum. Aile Sağlığı Merkezi mahallemizde yok. En yakına ben götürüp genel taramasını yaptırıyorum. Böyle çalışınca mahallemizin gençleri bana sürpriz yapıp araca 'mobil muhtar' yazmışlar. Böylece adım mobil muhtar kaldı."

Mobil muhtarı kapı kapı geziyor

'MUHTARIMIZ ÇOK TİTİZ'

Mahallede oturan fabrikada işçisi 2 çocuk babası Süleyman Can (44), "20 yıldır burada yaşıyoruz. Mobil muhtar uygulamasından çok memnunuz. Yaz kış bütün evraklarımız kapımıza geliyor. Bana bugün trafik cezası getirdi. Evimize kadar gelmesi güzel" dedi.

Adliyede çalışan eşi Zarife Can da "Muhtarımıza her an ulaşabiliyoruz. Kapımıza gelmesi çok güzel. Daha önce böyle bir uygulama duymamıştım" diye konuştu.

Haberin Devamı

Ev kadını, 2 çocuk annesi Ebru Kalyoncu (28) ise gününün çocuklarla geçtiğini söyleyerek, "Muhtarımız arayıp evde olup olmadığımı soruyor, sonra sütlerimizi getiriyor. Çocukları bırakıp çıkmak zor oluyor. Kursa ya da okula götürmem gerekiyor. Arzu Hanım sağ olsun her zaman destekçimiz" dedi.

Bayraklı Belediyesi temizlik işleri şantiye çalışanı Coşkun Şahin de "Muhtarımız çok titiz. Mahallenin sıkıntılarını ve talepleri bizzat bize iletiyor. Uyumlu bir şekilde sorunları çözmek için çalışıyoruz" ifadesini kullandı.

Mobil muhtarı kapı kapı geziyor

Yazarlar