Gündem Motosikletle yolları aşındırdılar

Motosikletle yolları aşındırdılar

05.04.2011 - 21:58 | Son Güncellenme:

Muğla’nın Bodrum ilçesinden motosikletle yola çıkan çift 105 günlük yolculukları sırasında 11 ülke gezerek, 20 bin kilometre yol katetti.

Motosikletle yolları aşındırdılar

Bodrum’da tur rehberliği yapan Deniz Kılıç ve eşi Elif Gündüz Kılıç, 11 ülke geçerek farklı kültürleri ve yaşam tarzlarını gördüklerini söyledi.

Kılıç çifti, yolculuklarının ardından Bodrum’da gazetecilere yaptıkları açıklamada, 25 Kasım’da 8 kişi ile Bodrum’dan yola çıktıklarını fakat Kahire’den sonra yola 2 kişi devam ettiklerini belirterek, "105 günün sonunda Afrika’nın en uç noktası Agulhas Burnu’na vardık. Zor ama güzel bir yolculuk oldu. Türkiye’den sonra Suriye, Lübnan, Ürdün, Mısır, Sudan, Etiyopya, Kenya, Malavi, Tanzanya, Mozambik ve son olarak Güney Afrika’ya giderek 20 bin kilometre yol katettik.

Yolculuğumuz süresince deve kuşuna binip, timsah eti yedik. Kenya’daki 550 kilometrelik çöl parkurunu 3 günde tamamladık. Bir çok yabani hayvanın arasından geçtik, ıssız çöllerin ortasında kamp kurduk ve daha bir çok heyecanı yaşadık" dedi.

Motosiklet tutkuları sayesinde bu yolculuğa karar verdiklerini anlatan Kılıç çifti, şunları söyledi: "Bu tür yolculukları motosiklet ve doğa tutkunu olan herkes gerçekleştirebilir. Önemli olan istemek ve kararlaştırmak. Onun dışında hiçbir sorun yok, herkesin yapabileceği hiçbir sorunun yaşanmadığı bir tur. Biraz da şans lazım tabii ki. Biz Sudan’dan geçtik orası karıştı. Ardından Mısır, Lübnan gibi ülkelerde karıştı. Bunlar hep biz geçtikten sonra meydana geldi. Bu konuda da şansımız iyiydi. 105 günlük yolculuğumuzu sonlandırdığımız Güney Afrika’nın Cape Town kentinden de uçakla ülkemize geri döndük. Motorumuzu da kargoya verdik gemi ile İstanbul’a gelecek." (ABL-DG-

Yazarlar