Gündem MSB 13 bin sözleşmeli er/erbaş alımı başvuru şartları nelerdir?

MSB 13 bin sözleşmeli er/erbaş alımı başvuru şartları nelerdir?

14.03.2019 - 15:54 | Son Güncellenme:

Milli Savunma Bakanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde görevlendirilmek üzere 13 bin sözleşmeli er/erbaş alımı yapacağını duyurdu. Milli Savunma Bakanlığı Personel Temin Daire Başkanlığı üzerinden yapılan 13 bin sözleşmeli er/erbaş alımı ile ilgili başvuru kılavuzu ve detaylar belli oldu. Peki MSB sözleşmeli er/erbaş alımı başvuru şartları nelerdir?

MSB 13 bin sözleşmeli er/erbaş alımı başvuru şartları nelerdir

Milli Savunma Bakanlığı Kara Kuvvetleri Komutanlığı sözleşmeli er/erbaş alımı başvuru kılavuzu yayımlandı. Yapılan duyuruda sözleşmeli er/erbaş alımına ilişkin başvuru detayları belli oldu. Kara Kuvvetleri Komutanlığı sözleşmeli er/erbaş alımı için ön başvurular https://personeltemin.msb.gov.tr adresi üzerinden yapılacak. Adayların başvuru işlemini gerçekleştirebilmesi için 25 yaşını bitirmemiş olması ve en az ilköğretim mezunu olması gerekiyor.

Haberin Devamı

MSB SÖZLEŞMELİ ER ALIMINA İLİŞKİN GENEL HUSUSLAR

Bu kılavuz, Milli Savunma Bakanlığının (MSB) 2019 yılında Kara Kuvvetleri Komutanlığı adına yapacağı sözleşmeli er temini ile ilgili hususları kapsamaktadır.

BAŞVURU KILAVUZU VE TÜM DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ

b. Ön başvurular, https://personeltemin.msb.gov.tr internet adresinden kılavuzun yayımlanmasıyla birlikte alınmaya başlanacak ve internet üzerinden Başvuru Programı Kullanma Talimatında (Ek-1) belirtilen esaslar dahilinde başvuru formunun doldurulması suretiyle yapılacaktır. Asıl başvurular ise, istenen belgeler ile seçim aşaması sınavlarına gelinmesi ve belgelerin kayıt kabul kuruluna teslim edilmesi ile yapılmış olacaktır.

c. Başvuruları uygun olan adayların başvuru kabulleri ile seçim aşaması sınavları internette yayımlanacak tarihte MSB Per.Tem.D.Bşk.lığında (Cebeci/ANKARA) icra edilecektir.

Haberin Devamı

ç. Alım süresince her türlü duyuru ve bilgilendirme https://personeltemin.msb.gov.tr internet adresinden yapılacaktır. Seçim aşaması sınav tarihleri ilgili internet adresinde tebliğ niteliğinde yayımlanacaktır. Ayrıca idarece gerekli görüldüğünde adayların belirttiği elektronik posta ve cep telefonuna kısa mesaj (SMS) ile bilgilendirme yapılabilecektir. Adaylara, ayrıca posta ile tebligat yapılmayacaktır.

d. Yapılan başvurular, sadece bu kılavuz kapsamındaki temin faaliyeti için geçerli olacaktır. Ancak MSB’nin ihtiyaçları doğrultusunda başvuruların başlangıç ve bitiş tarihleri değiştirilebilecektir.

e. Adaylara seçim aşaması sınavları kapsamında Fiziki Yeterlilik Testi ve Mülakat yapılmakta, yazılı sınav yapılmamaktadır.

f. Fiziki Yeterlilik Testine katılabilmek için adayların, Ek-8’de örneği bulunan Durum Bildirir Tek Hekim Sağlık Raporunu alarak gelirken yanlarında getirmesi gerekmektedir. Kurumumuzca tek hekim muayenesi yapılmamaktadır.

g. Adaylar seçim aşamalarına gelirken kendisine ait ehliyet, askeri ehliyet, diploma, sertifika, başarı belgesi, kurs belgesi vb. belgeleri yanlarında bulunduracaklardır.

ğ. Bu kılavuzda yer alan esaslar, kılavuzun yayım tarihinden sonra yürürlüğe girebilecek yasama, yürütme ve yargı organları kararları ile MSB ihtiyaçlarına göre gerekli görüldüğü takdirde değiştirebilir. Bu durum, başvuru sahipleri için hak doğurmaz. Başvuru sahipleri bu durumu önceden kabul etmiş sayılır. Bu ve benzeri durumlarda izlenecek yol, MSB tarafından belirlenir ve kamuoyuna genel ağ (internet) aracılığı ile duyurulur

Yazarlar