Gündem Mucize bebeğin hayali doktorluk

Mucize bebeğin hayali doktorluk

23.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Van Erciş’te 6 yıl önce meydana gelen depremde enkaz altından sağ çıkarılan prematüre bebek Azra, şimdi dedesi gibi doktor olmayı düşlüyor

Mucize bebeğin hayali doktorluk

Van’ın Erciş ilçesinde 23 Ekim 2011’de meydana gelen depremde 14 günlük prematüre bebek Azra Karaduman enkaz altında kalmıştı. Enkaz altından 47 saat sonra kurtarılan Azra bebek, depremin sembolü olmuştu. Dede Ahmet Karaduman’ın ilk etapta kurtulduğu depremde, Azra bebek, annesi ve babaannesi sonradan enkaz altından çıkarılmıştı. Depremde Azra’nın babası Sinan Karaduman ise yaşamını yitirmişti.

Haberin Devamı

‘Bizi hayata bağladı’

Depremin 6. yıldönümünde acılar tazelenirken, 6 yaşına gelen Azra, Sivas’ta annesi Semiha, babaannesi Gülsade ve dedesi Ahmet Karaduman ile yaşıyor. Evlerinin yakınındaki Reşit Akif Paşa İlkokulu’na giden küçük kız, büyüyünce çok sevdiği Ahmet dedesi gibi çocuk doktoru olmak istiyor. Dede Ahmet Karaduman, yaşadıkları depremi unutmanın mümkün olmadığını söylerken, “Ama Azra bizi hayata bağladı. Onun geleceği için daha fazla efor sarf etme ihtiyacı hissettim ve halen çalışmaya devam ediyorum. Azra’nın prematüre halinde saatlerce enkazda kalıp sağlam çıkması, Rabbim tarafından bize mucize olarak verildi. Bu, bize bütün acılarımızı unutturuyor” dedi.

Babasını hiç tanımadı

Torununun çocukları çok sevdiğini belirten dede şunları söyledi: “Azra birine yardım etmeyi çok seviyor. Merhamet duygusu çok fazla. Bana da özendiği için doktor olma ideali var. Çocuk doktorluğu ona göre iyilik yapmak demek. Azra eskiye dair bazen ‘Deprem oldu’ diyor, hatta Erciş kelimesi de zihnine yerleşti ama detay bilmiyor. Biraz daha büyüsün her şeyi anlatacağız. Mezarlığa gittiğimizde de babasının mezarının olduğunu bilmiyor ya da biliyor, bize hissettirmiyor. Mezarlığa alıştı, gidiyor, dua da ediyor ama ‘Bu babam’ demiyor. ‘Buraya niye geliyoruz?’ diye hiç sormuyor ama babasının yok olduğunu biliyor. Babasının fotoğrafları duvarda asılıydı, annesi sorar diye kaldırdı.”