Gündem Muhalifler de anlayacak

Muhalifler de anlayacak

25.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş, bugün başlayan referandum kampanyasının ana temasının “İstiklal, istikbal ve istikrar” olduğunu söyledi, “Türkiye’nin gerçek bağımsızlığının nasıl olabileceğini yapmış olduğumuz hizmetlerle göstermeye çalıştık. Gelecekte bu hizmetlerimiz artarak devam edecek ve Türkiye hem siyasi hem ekonomik istikrar içinde bölgesinde söz sahibi bir ülke haline gelecek” dedi.

Muhalifler de anlayacak

Ataş, kararsızlar konusunda da “Biraz kafası karışık olan taraflar var tabii. Kendi kitlemiz içinde çok fazla görmüyorum. Kampanyamızı başlattıktan sonra kimsenin kafasında bir soru işareti kalmayacak. Muhalifler de sistemi çok daha iyi anlayacak” dedi.
Milliyet’in sorularını yanıtlayan Ataş, referandum kampanyasını ve stratejilerini anlattı. Ataş, Ak Parti’nin tüm teşkilatlarıyla referandum kampanyası için hazır olduğunu belirterek Şunları söyledi:

Teşkilatlar sahada
“Aslına bakarsanız çok özel bir hazırlık içinde değiliz. Teşkilatlarımız zaten her an hazır bir yapıya sahip. Sanki yarın seçim olacakmış gibi sistemli bir şekilde çalışmalar devam eder. Teşkilatlarımız sahaya inmiş vaziyetteler. Genel Başkanımızın katılımıyla asıl kampanyamızı başlatacağız. Sloganlarımız, stratejimiz hazır. Başbakanımız açıklayacak.
15 Temmuz, Türkiye’nin son dönemde yaşadığı en büyük badirelerden biri. 15 Temmuz’dan önce 27 Nisan ‘e-bildirisi’ var, 2008 kapatma davası var, MİT krizi var, 2013 Mayıs’ından itibaren Gezi Parkı olayları var, arkasından 17-25 Aralık olayları var. 15 Temmuz, bütün bu girişimlerden sonuç alınamayınca darbe girişimine tevessül edildi. 1950’den beri devam eden bir süreçti bu aslında. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni bütün bunları bertaraf edecek bir sistem olarak halkımıza götürüyoruz. Dolayısıyla kampanyamızda bu vurgu olacak. Siyasi iktidarları silah zoruyla değiştirme zihniyetinin de bitişi olacak. Tam bir milli seferberlik halinde kampanyamızı başlatarak vatandaşlarımıza bu sistemi en ince ayrıntısına kadar anlatacağız. Sayın Cumhurbaşkanımıza her yerde halkımızın müthiş bir muhabbeti var. Onun siyaset tarzına ve yaklaşımına halkımızın güveni tam.”
“Türkiye’nin gerçek bağımsızlığının nasıl olabileceğini yapmış olduğumuz hizmetlerle göstermeye çalıştık. Gelecekte bu hizmetlerimiz artarak devam edecek ve Türkiye hem siyasi hem ekonomik istikrar içinde bölgesinde söz sahibi bir ülke haline gelecek. Biraz kafası karışık olan taraflar var. Kendi kitlemiz içinde çok fazla görmüyorum. Kampanyamızı başlattıktan sonra kimsenin kafasında bir soru işareti kalmayacak. Muhalifler de sistemi çok daha iyi anlayacak. Kararsız seçmenlerin de görüşleri netleşecek.”

Mahalle mahalle
Ataş, Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde de partiye ve kampanyaya ciddi bir teveccüh olduğunu belirterek, “İl ve ilçe teşkilatlarımız Aralık ayından beri köy köy, mahalle mahalle her yeri dolaşmaya başlamışlardı. Terör baskısını kaldırıp, devletin vatandaşın yanında olduğunu gösterdik. İnanıyorum ki oradaki vatandaşlarımız da referandumda çok olumlu bir tavır sergileyecekler” dedi.