Gündem Muhtarlar da zehirle savaşta görev alacak

Muhtarlar da zehirle savaşta görev alacak

02.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Uyuşturucu maddeyle mücadele kapsamında eğitim alan mahalle ve köy muhtarları, madde bağımlılığına karşı halkı bilinçlendirecek, köylerde de haşhaş denetimlerini sıklaştıracak.

Muhtarlar da zehirle savaşta görev alacak

Hükümetin uyuşturucuyla mücadele için hazırladığı eylem planına göre uyuşturucuyla mücadele kapsamında eğitimler verdiği muhtarlar, madde bağımlılığına karşı halkı bilinçlendirmek ve bilgi vermek için harekete geçecek. 32 bin muhtarı temsil eden Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Hüseyin Akdeniz, “Biz, muhtarlarda bu görev ve sorumluluğumuzun bilinci içinde devletimize ve özellikle de kolluk güçlerimize yardımcı olmak zorundayız” dedi.

Haberin Devamı

Muhtarların uyuşturucu ile mücadelede daha etkin rol alması konusunda TUBİM (Uyuşturucu ve Uyuşturucu Madde Bağımlılığı İzleme Merkezi) ile Türkiye Yeşilay Cemiyeti ile işbirliği yaptıklarını söyleyen Akdeniz, “Muhtarlarımızın eğitimi ve bilgilenmesi oldukça önemli. Muhtarlarımıza yeni görev alanları yaratılması ülkemizin menfaatlerine olur. Uyuşturucu ile mücadelede muhtarlarımız üzerine düşen her görevi yerine getirecek” ifadesini kullandı.

Sıkı denetim

Hızla yayılma eğilimi gösteren uyuşturucu kullanımının, Türkiye’yi etkilediğini kaydeden Akdeniz, “Muhtarlarımız, devlet ile vatandaş arasında önemli bir görev yürütüyor. Mahalle-köy muhtarları, ihtiyar heyeti azaları ve köy korucuları; kaçakçılık fiillerini men ve takip ve tahkik ile mükellef memurların bulunmadığı yerlerde, bizzat men ve takip ilen mükellef. Devletimize ve özellikle de kolluk güçlerimize yardımcı olmak zorundayız. Bu sorumluluk bilici için Konfederasyon, uyuşturucu ile mücadelede toplum bilincini diri tutmaya devam edecek.”

Haberin Devamı

Edinilen bilgiye göre köy ve mahalle muhtarları, kanuni sorumlulukları gereği haşhaş ekimiyle ilgili şu başlıklarda denetimlerini sıklaştıracak:

- Köy ve mahalle muhtarları haşhaş ekimi için izin isteyen ekicilerin dilekçelerinin doğruluğunu tasdik edecek.
- İzin belgesi almadan haşhaş ekenler tespit edilecek. Kolluk güçlerine bildirilecek.
- Üretilen haşhaş kapsüllerinin izin belgelerinde gösterilen alım yerleri haricindeki mahallere sevk edilip edilmediği sıkı şekilde incelenecek.