Gündem Müjdeli haber geldi!

Müjdeli haber geldi!

20.02.2015 - 14:33 | Son Güncellenme:

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde ağlayarak evlerinin yanmasını izleyen 10 yaşındaki Yusuf ve alevleri görmemesi için eliyle yüzünü kapattığı kardeşi Muhammet Geleri’nin imdadına yardımseverler güldürdü.

Müjdeli haber geldi

Doğubayazıt’ın Yenimahalle Orkide Sokak’ta Ramazan Geleri’ye ait tek katlı evde dün elektrik kontağından yangın çıktı. Alevleri gören anne Nazile Geleri, 3 çocuğunu alarak dışarı çıktı, çevredekiler itfaiyeye haber verdi. İtfaiyenin çabaları ile yangın söndürülürken çocuklar korku dolu anları gözyaşları arasında izlediler. Yangın sırasında eşyayla birlikte yanmasını yaşlı gözlerle izleyen Yusuf’un çabası dikkat çekti. Yusuf’un kendisi gibi ağlayan 8 yaşındaki kardeşi Muhammet’in "Sen görme kardeşim" diyerek bir eliyle gözlerini kapatması, omzuna koyduğu diğer eliyle kardeşini sahiplenmesi DHA objektifine yansıdı. Haberin gazetelerde yer almasıyla Türkiye’nin değişik yörelerinden yardımseverler, çocukların yürekleri yakan acısını hafifletmek için seferber oldu. Verilen yardım sözleri Yusuf ve Muhammet Geleri kardeşleri sevindirdi.

Haberin Devamı

ÇANTA VE KİTAPLARI YANDI
Bir apartmanda kalorifer görevlisi olarak çalışan 37 yaşındaki Ramazan Geleri, eşyaları ile birlikte evinin yanmasının ardından eşi 33 yaşındaki Nazile, çocukları 10 yaşındaki Yusuf, 8 yaşındaki Muhammet ve 6 yaşındaki Ramazan ile birlikte kardeşinin evine yerleşti. Aynı mahallede bulunan Mehmet Akif Ersoy İlkokulu’nun 3’üncü sınıfında okuyan Yusuf, 2’nci sınıfta okuyan Muhammet çantaları ve kitapları yandığı için bugün okula gidemedi. Yanan evlerinin yerine gittiklerinde, kullanılmaz hale gelen çantalarını ile kitaplarını gören Yusuf ve Muhammet, anne ve babalarının "Size yeni çanta, kitap, defter alırız, üzülmeyin" sözleriyle sevindi. Evlerinin yanmasına üzülen Yusuf ve Muhammet Geleri kardeşler, "Dün evimiz yandı. Çanta ve önlüğümüz de yandı. O yüzden okula gidemedik" diye konuştu. Türkiye’nin çeşitli yerlerinden arayanların yardım vaadinin yanı sıra Doğubayazıt Kaymakamlığı da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığı ile yanan evi yeniden yaptıracak. Türk Kızılayı Kuzeydoğu Anadolu Afet Yönetim Merkezi de çamaşır makinesi, buzdolabı, battaniye, halı, yatak, ısıtıcı, set üstü ocak, mutfak seti, 20 kilo kuru gıda ve 10 kilo kavurma yardımının aileye ulaştırılacağını açıkladı.