Gündem Mülteci çocuklara atla terapi

Mülteci çocuklara atla terapi

21.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Türkiye Jokey Kulubü tarafından Nizip’te düzenlenen etkinlikte pony atlara binen savaş mağduru çocuklar, unutulmaz bir gün yaşadı

Mülteci çocuklara atla terapi

Mülteci çocuklara atla terapi
20 Haziran Dünya Mülteciler Günü kapsamında Türkiye Jokey Kulübü tarafından Nizip Geçici Barınma Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte savaş mağduru mülteci çocuklar pony atlara bindirildi. Şarkılar eşliğinde eğlenen çocuklar unutulmaz bir gün geçirdi. Türkiye Jokey Kulübü’nün 2014 yılında başlattığı ‘Pony Club Şehrinize Geliyor’ etkinliğinin 2019 yılı basın lansmanı Gaziantep Nizip’teki Geçici Barınma Merkezi’nde gerçekleştirildi. 897 aile 3 bin 632 kişinin yaşadığı kampta yaklaşık 1000 çocuk yaşıyor. Beş yıl önce Suriye’den kaçan ailelerin yaşadığı kampa, dün 20 Haziran Dünya Mülteciler Günü dolayısıyla Elazığ, Diyarbakır ve Şanlıurfa hipodromlarından pony atlar getirildi. Mülteci çocuklar, gün boyunca atlara binerek bir nebze de olsa yaşadıkları savaşın acısını unutmaya çalıştı.

Haberin Devamı

‘65 bin çocuk’

Müzik eşliğinde at sırtında eğlenen çocukların yüzlerindeki gülümsemenin her şeye değdiğini belirten TJK Kurumsal İletişim ve Pazarlama Müdürü Aylin Sevim, “Her birimiz bu zorunlu misafirlikten ötürü üzerimize düşeni yapmakla yükümlüyüz. Çünkü bu çocuklar sorumlu olmadıkları bu durumun tüm sorunları ile baş etmek zorundalar” dedi. Sevim, “Beş yılda 65 bin çocuğu atlarla buluşturduk” ifadelerini kullandı.