Gündem Mumcu ölümünün 29. yılında anıldı

Mumcu ölümünün 29. yılında anıldı

25.01.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Ankara'da 24 Ocak 1993'te otomobiline yerleştirilen bombanın patlatılması sonucu katledilen gazeteci-yazar Uğur Mumcu, ölümünün 29. yılında anıldı.

Mumcu ölümünün 29. yılında anıldı

 

Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Yenimahalle Belediyesi ve Çankaya Belediyesi tarafından anma etkinlikleri düzenlendi. ADD ve Yenimahalle Belediyesi'nin etkinliği kapsamında Batıkent Metro durağından Uğur Mumcu Parkı'na yürüyüş yapıldı. Buradaki Uğur Mumcu Anıtı'na çelenk bırakıldı. Vatandaşlar, Mumcu'nun evinin önündeki Faili Meçhuller Anıtı ile yaşamını yitirdiği yere karanfil bıraktı. Uğur Mumcu Sokak'taki anma törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP'li milletvekilleri de katıldı. Kılıçdaroğlu, Uğur Mumcu'nun eşi Güldal Mumcu, çocukları Özge Mumcu Aybars ve Özgür Mumcu ile birlikte Faili Meçhuller Anıtı'na ve Mumcu'nun vefat ettiği alana karanfil bırakıp mum yaktı.

Haberin Devamı

'Bir yiğitti o'

 Kılıçdaroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi: "O unutulmadı, unutulmayacak. Araştırmacı gazeteciliği ondan öğrendik. Acısı hala yüreğimizde. Gerçekleri araştırma uğruna hayatını rahatlıkla feda edebilecek bir yiğitti o. O yiğidi her zaman, her yerde, her ortamda saygıyla anacağız."

Mumcu ölümünün 29. yılında anıldı

‘Kalemini eğmedi’

Siyasiler de Mumcu’yu anan mesajlar yayımladı.

- İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener: “Adalet, özgürlük ve demokrasi için cesur kalemini hiçbir zaman eğmeyen; Uğur Mumcu’yu saygıyla anıyorum.”

- DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan: “Faili meçhul cinayetle aramızdan ayrılışlarının yıl dönümünde araştırmacı gazeteci Uğur Mumcu ve Diyarbakır Emniyet Müdür Gaffar Okkan’ı saygı ve rahmetle anıyorum.”

Haberin Devamı

- Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu: “Bir yürekli gazeteci Uğur Mumcu ve bir yürekli emniyet müdürü Gaffar Okkan. Her iki değerli ismi saygı ve rahmetle anıyorum.”

- Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal: “O sadece bir gazeteci-yazar değil aynı zamanda sağlam karakterli bir Atatürkçü, inançlı bir vatansever, laik, demokratik cumhuriyetin kararlı bir savunucusuydu.”