Gündem Munzur'da bir tarafta operasyon diğer tarafta rafting

Munzur'da bir tarafta operasyon diğer tarafta rafting

27.06.2011 - 13:38 | Son Güncellenme:

.

Munzurda bir tarafta operasyon diğer tarafta rafting

TUNCELİ’de güvenlik güçleri terörle mücadele kapsamında operasyonlarını sürdürürken; doğa severler de Munzur Çayı’nda rafting yapmanın keyfini yaşadı. Munzur’a hidroelektrik santrallerin yapılmasına karşı çıkan doğaseverler, buradaki güzelliğin yok edilmemesi gerektiğini savundu.

Haberin Devamı

Tunceli’de Munzur Fırat Doğa Spor Kulübü (MUFİDOS) ile Munzur Adrenalin Doğa Sporları Kulübü (MADOSK) öncülüğünde Munzur Çayı’nda rafting düzenlendi. Tunceli-Ovacık karayolunun 25’inci kilometresinde bulunan Venk Köprüsü yakınlarında 2 botla rafting yapan doğaseverler, Munzur’un coşkun sularında zaman zaman zor durumda kaldı.

Munzur Çayı’nın hırçın sularında zaman zaman çok dar vadilerden geçen ve sert akıntılara karşı kürek çeken raftingçiler, yaklaşık 20 kilometre boyunca, efor harcadı. Rafting yapan doğaseverler daha sonra kent merkezine yakın bir yerde botları kıyıya çekerek etkinliği sonlandırdı.

Erzincan Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Gürcan Ekinci, raftingten büyük keyif aldığını belirterek, "Doğası ve suyu çok güzel. 2 saat boyunca inanılmaz keyif aldık. Herkes buraya gelsin. Adrenalinleri zirveye çıkacak. Doğa güzelliği herkesi etkileyecek" dedi. Nazım Arslan adlı doğasever ise, Tunceli’de 4’ncü kez rafting etkinliğini düzenlediklerini ifade ederek, şöyle dedi:

Haberin Devamı

"Bu sefer daha zorlu bir parkurdu. Türkiye’deki birçok parkurdan daha güzel. Oldukça keyif aldım. Tunceli’nin doğa sporlarıyla anılması gerektiğini düşünüyorum. Barajların yapılması durumunda bu parkur, Munzur’un doğa turizmi yok olmuş olacak. Munzur’u daha farklı bir noktada, vadiyi daha farklı noktada görmek istiyoruz. Turizm cenneti olarak görmek istiyoruz. Baraj projeleriyle birlikte Munzur vadisi sular altında kalacak."

Etkinliğe ilk defa katılan Ozan Taş da, "Tunceli’den ilk kez katıldım. Bir tutku olduğunun farkına vardım. İnsanlara gelip bu etkinliği yapmalarını tavsiye ediyorum. Bazı şeyler yaşanarak öğrenilir. Herkese buraya gelip bu tür faaliyetlerde bulunmalarını tavsiye ediyorum" dedi..

Sinan Çongar de ilk kez katıldığı raftingle müthiş bir gün geçirdiğini, Tunceliler’in böylesi bir coğrafyaya sahip olmasından dolayı şanslı olduklarını söyledi.