Gündem ‘Müsilaj sorunu tekrarlanacak’

‘Müsilaj sorunu tekrarlanacak’

07.10.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Marmara Çevresi İzleme Projesi Yöneticisi Hidrobiyolog Mehmet Levent Artüz, Müsilaj sorununun nedenlerinin araştırılarak gerekli önlemlerin alınması amacıyla kurulan Meclis Araştırması Komisyonu’nda yaptığı araştırmalarla ilgili bilgi verdi.

‘Müsilaj sorunu tekrarlanacak’

 

Artüz, “Bugün kendini müsilaj olarak gösteren semptom, yarın artan bir şekilde farklı olgular olarak tekrarlanacaktır” dedi. “Marmara Denizi’nin kirletilmesi sorunu hali hazırda tam gaz devam ediyor” diyen Artüz, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

“Dünyanın en kirli akarsularından biri olarak kabul edilen Ergene Nehri’nin kirletici unsurlarının 50 kilometre katettirilerek Tekirdağ’ın 4.5 kilometre açığında 47 metre derine deşarj edilmesi acilen durdurulmalıdır. Marmara Denizi genelinde ve boğazlarda kademeli olarak tüm atık girdileri kısa vadede ve bir program dahilinde kesilmelidir. Marmara Denizi’ni eski haline getirmenin imkanı yoktur. Ancak çevresine zarar vermeyecek seviyede bir iyileştirme mümkün olabilir. Onun için de tek şart, Marmara Denizi’ni bir alıcı ortam olarak kullanmaktan tamamen vazgeçmektir.”