Gündem Müzayede öncesi bastırdıkları kataloglarda çalıntı tarihi eserler çıktı

Müzayede öncesi bastırdıkları kataloglarda çalıntı tarihi eserler çıktı

04.10.2019 - 11:05 | Son Güncellenme:

İstanbul’da kaçakçılık polisi tarafından yapılan çalışmalarda, değişik semtlerde bulunan 6 ayrı camiden çalınan hat levha ve tarihi objeleri kataloglara basıp satışa çıkaran 4 ayrı müzayede şirketi belirlendi. Eserleri çalıp satan ve satışa çıkaran 7 şahıs 5 hat levha ve şamdan ve benzeri objeyle yakalanıp gözaltına alındı.

Müzayede öncesi bastırdıkları kataloglarda çalıntı tarihi eserler çıktı

Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, vakıflar ve İbadet yerlerinden çalınan Kültür Varlıklarının bulunmasına yönelik yürüttüğü çalışmalarda;

Haberin Devamı

 - Fatih Muhtesip İskender Camiinden çalıntı Hat Levha

- Fatih Hacı Hasan Camiinden çalıntı Hat Levha

- Fatih Soğan Ağa Camiinden çalıntı Hat Levha

- Beşiktaş Defterdar İbrahim Paşa Camiinden çalıntı Hat Levha

- Beşiktaş Ekmekçibaşı Ali Ağa Camiinden çalıntı Hat Levha

- Fatih Zehkeri Kemal Camiinden çalıntı 2 adet Şamdan benzeri Objenin, İstanbul da faaliyet gösteren 4 ayrı müzayede şirketinin satış kataloglarında yayınlandığını tespit edince, eserleri çalıp satan ve satışa çıkaranlara ilgili soruşturma yaptı. Dört ay süren çalışmaların ardından önceki hafta harekete seçen ekipler 3 ayrı ilçede düzenlediği operasyonlarda 5 parçası hat levha 7 parça tarihi eserle birlikte şüpheli 7 şahıs yakalayıp gözaltına aldı. Haklarında 2863 sayılı kanun muhalefetten işlem yapılan şüpheliler arasında eserleri çalıp müzayede şirketine satan ve satışa çıkaran şahıslar bulunuyor.