Gündem Müzede yaz okulu

Müzede yaz okulu

24.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Sakıp Sabancı Müzesi, yarından itibaren 20 Temmuz’a dek fotoğraftan resme, tasarımdan illüstrasyona pek çok farklı disiplinin yer aldığı bir yaz okulu düzenliyor. Ayrıca felsefe, ritim ve müzik atölyeleri, yoga, kamp oyunları gibi aktiviteler de yer alacak.

Müzede yaz okulu

Ritim atölyesi kapsamında çeşitli ritim enstrümanlarına dair bilgiler edinecek çocuklar, dünya müziklerinden ritim örnekler üzerine çalışacaklar. Tasarım atölyesinde el yapımı defterden çalışan saatlere, kaligrafi sanatıyla süsledikleri tişörtlerden baskılı çantalara kadar el becerilerini geliştirecekleri birbirinden keyifli ve özgün tasarım çalışmaları yapacaklar. Sakıp Sabancı Müzesi’nin bahçesinde kendi çadırlarını kuracak olan çocuklar, takım çalışması içeren etkinliklere katılarak kamp kurma konusunda bilinçlerini geliştirecekler. İllüstrasyon atölyesinde ise kitaplardaki illüstrasyonları inceleyerek, küçük hikâyeleri resimleyerek hikâyede geçen karakter ve maceralarına dair illüstrasyonlar çizecekler.

Haberin Devamı

Ayrıca sanatçıların başyapıtlarını inceleyecek çocuklar, bilgilerini ilham ve yaratıcıkla birleştirerek kendi başyapıtlarını yaratmak üzere kolları sıvayacaklar. Fotoğraf atölyesinde, alternatif baskı tekniklerinden fotogram uygulamalarıyla tanışacaklar, ışıkla boyama yapacaklar. Kitap tasarlama etkinliğinde, düşündükleri bir karakteri ve hikâyesini resmedecekler.

Cihangir Yoga eğitmenleri eşliğinde gerçekleştirilecek yoga derslerinde çocuklar, esneklik ve güçlerini artırken koordinasyon becerilerini de geliştirecekler. Felsefe atölyesinde cevaplardan çok sorulara odaklanacaklar.

Resim etkinliğinde resimlerin tekniği ve malzemelerine dair bilgi edinecek çocuklar akrilik, linol ve tekstil boyası gibi boya çeşitlerini kullanarak farklı yüzeylere baskı uygulamaları yapacaklar. 7-11 yaş arası çocukların katılabileceği atölye çalışmaları, sabah 10.00 - 13.00 ile öğleden sonra 14.00 - 17.00 saatleri arasında iki farklı grup çalışması şeklinde gerçekleştirilecek. Yarım günlük atölyeler 100 TL, günlük atölyeler ise 150 TL.