Gündem Müzik Festivali’ne 16 bin seyirci

Müzik Festivali’ne 16 bin seyirci

15.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından E.C.A. Presdöküm Sanayii A.Ş. sponsorluğunda düzenlenen 46. İstanbul Müzik Festivali, 12 Haziran’da sona erdi.

Müzik Festivali’ne 16 bin seyirci

23 Mayıs’ta başlayan festival 20 günde gerçekleştirilen 22 konserde, 21 ülkeden 500 yerli ve yabancı sanatçıyı İstanbul’un 17 farklı mekânında ağırladı.

Haberin Devamı

Yüzde 97 dolulukla geçen festival konserlerini 16 bini aşkın kişi izledi.

Festivalde ‘aile bağları’

Sanatçıları, dinleyicileri, destekçileri ve çalışanlarıyla kendisi de büyük bir aile olan İstanbul Müzik Festivali bu yıl aile ilişkileri arasında müziğin izini sürdü. Festival bu tema kapsamında Lauma & Baiba Skride, Güher & Süher Pekinel ve Ferhan & Ferzan Önder gibi kardeş müzisyenler, Selman & Kudsi Ergüner, Mischa, Lily & Sascha Maisky gibi müzisyen baba ve çocukları ile Diana Damrau & Nicolas Tesle, Hakan Güngör & Meral Azizoğlu gibi eş müzisyenleri sahnesinde ağırladı.

Yıldız yağmuru

Festival 46. yaşında, dünyanın en önde gelen orkestralarından, şef Daniel Harding’in yönetimindeki La Scala Filarmoni Orkestrası’nı Grammy ödüllü piyanist Daniil Trifonov eşliğinde, tüm dünyada geniş yankı uyandıran mezzosoprano Joyce DiDonato’nun Savaşta ve Barışta projesini, İngiliz Oda Orkestrası ile turnelerden albümlere uzanan pek çok başarılı işbirliği gerçekleştiren Güher & Süher Pekinel’i ve ‘Verdi’nin sesi’ olarak tanınan soprano Diana Damrau ile eşi, bas bariton Nicolas Testé’yi müzikseverlerle buluşturdu.