Gündem Nasıl anlaşılır?

Nasıl anlaşılır?

02.10.2003 - 00:00 | Son Güncellenme:

Nasıl anlaşılır?

Nasıl anlaşılır






Sayısal Loto bu hafta geçen haftadan devreden 800 milyar lirayla yaklaşık 2 trilyon lira ikramiyeye ulaştı. İkramiye bu kadar büyük olunca da, ortaya vatandaşın umutlarını sömüren sahte lotocular çıkıyor.
Sahteciler, bir kuponu normal bayide doldurarak oynuyor. Daha sonra yasal olarak oynanmış bu kuponu renkli fotokopilerle çoğaltıyor. Ardından da seyyar bayi gibi elinde bulunan yüzlerce fotokopiyi "oynanmış kupon" diye satıyor. Sahte kupona ikramiye çıkması durumunda, acı gerçek para almak için Milli Piyango'ya gidince ortaya çıkıyor.
Milli Piyango Genel Müdürü İhya Balak, sahtecilerin özellikle ikramiye devrettiğinde ortaya çıktığını belirterek, şöyle konuştu:
"Bu hafta da vatandaşların dikkatli olması gerek. Yapılacak en iyi şey, seyyar satıcıdan doldurulmuş kupon almamak. En çok Sayısal Loto'nun sahtesi üretiliyor. Ayda 150 milyon kolon Sayısal Loto oynanıyor. 2 trilyon çıksa ne yapacak o vatandaş! Bana da çıksa, ben de küfrederim! Sahte kuponlar hemen her kentte satılıyor. Seyyar satışını yasaklamak istiyoruz aslında, ama bir yerde de bizim malımızı bu insanlar satıyorlar. Hasılatımız da artıyor. Sahte kuponların hangi bayiden çoğaltıldığı tespit edilebiliyor."

  • Orijinaline büyüteçle bakıldığında üzerindeki yazı ve sayılar nokta nokta görünüyor. Sahtesinde ise düz çizgi gibi görünüyor.
  • Sahtenin barkotunda, fotokopi olduğu için kaymalar belli oluyor ve rengi daha silik görünüyor.
  • Orijinalinde yazının üzerinde kabarcıklar ele geliyor. Sahtesinde ise fotokopi olduğu için herhangi bir kabarcık hissedilmiyor.



  • GÜNCEL


    İlkokulda tecavüz iddiası
    İş bulmak için geldi, böbreğini kaybetti...
    Veliler zor da olsa ikna edildi
    Hapishaneden 'eve döndüler'
    Gözaltının böylesi...
    Askeri helikopter yandı, 11 yaralı
    'Scooter' kullanana ehliyet gerekmiyor
    130 öğrenci, bu otobüsle okula gidiyor!
    Kendileri küçük dramları büyük
    'Sahte Loto' sizi de üzebilir!
    Hâkimin ağır (!) cezasına onay
    Hurda cihazla teşhis rezaleti
    Kısa kısa..
    Serin Duruş