Gündem Ne Zaman Emekli Olurum Hizmetleri İle Emeklilik Yaşı Hesaplamak Artık Çok Kolay!

Ne Zaman Emekli Olurum Hizmetleri İle Emeklilik Yaşı Hesaplamak Artık Çok Kolay!

27.07.2015 - 14:53 | Son Güncellenme:

Siz de ne zaman emekli olurum uygulamasını kullanarak emeklilik yaşınızı kolayca hesaplayabilirsiniz. Bu haberimizde sizlere ne zaman emekli olurum hizmetleri hakkında ve emeklilik yaşı hesaplama hakkında detaylı bilgileri sizlere anlatacağız.

Ne Zaman Emekli Olurum Hizmetleri İle Emeklilik Yaşı Hesaplamak Artık Çok Kolay

Emeklilik kişilerin çalışma hayatını noktalamak ve emekli aylığı alarak yaşamını sürdürme olayıdır. Bunun için 2 şart gözetilmektedir. Şartlardan ilki belirli gün ve yaş sınırını doldurmaktır. Diğer şart ise primlerin tam ve eksiksiz olarak ödenmiş olmasıdır. Bu her 2 durumda sağlanıyor ise emekli olmak için herhangi bir engel bulunmamaktadır.

Haberin Devamı

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASI İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİLİK YAŞI HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

Bizde bu yazıda siz okurlarımıza sık sık merak edilen sorulardan olan emeklilik hesaplama işleminden bahsedeceğiz. Bu işlemi daha önce Sigortalı (4A), Bağkurlu (4B) ve Emekli Sandığı (4C) olarak ayrılan emeklilik işlemlerini SGK kurumuna giderek, sorgulama işlerini buradan hallediyorduk. Ancak bu yazıda siz değerli okurlarımıza çok daha farklı bir sorgulama işleminden bahsedeceğiz. Bu sorgulama işlemi internet üzerinden yapılamaktadır. Bu yüzden emeklilik zamanınızı hesaplamak için herhangi bir yere gitmenize gerek kalmayacaktır. Akıllı cihazlarınızdan dahi internetin olduğu her yerden sorgulama işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Böylece emeklilik hesaplama işleminizi hızlı, kolay ve pratik bir şekilde gerçekleştirmiş olacaksınız. Ayrıca çok daha basit bir işlem olduğu ve herhangi bir yere gitmeniz gerekmediği için emeklilik hesaplama işleminizi çok daha hızlı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Gündelik işleriniz düşünüldüğünde zamandan da tasarruf etmiş olursunuz.

Haberin Devamı

Ne Zaman Emekli Olurum?

Az önce bahsettiğimiz emeklilik işlemleri için 3 farklı hizmet türü bulunmaktadır. Bunlar Sigortalı (4A), Bağkurlu (4B) ve Emekli Sandığına bağlı (4C) üzerinden emeklilik işlemleridir. Her 3 türde ki emeklilik işlemleri de SGK üzerinden yapılmaktadır. Tüm sorgulamalara ait bilgilere yazımızın devamında ayrıntılı bir şekilde yer verilecektir.

4A Emeklilik Hesaplama:

SGK üzerinde sigortalı olarak çalışan kişilerin sorgulama işlemini internet üzerinden yapabilmek için sizlere vereceğimiz bilgileri dikkatlice okumalı ve yapmanız gereken işlemleri tam anlamı ile gerçekleştirmeniz gerekmektedir. İlk olarak https://uyg.sgk.gov.tr/nezaman/ adresine giriniz. Hemen arkasından sorgulama işleminizi gerçekleştirmek için sizlerden bir takıp bilgiler istenecektir. Bu bilgiler cinsiyet, doğum tarihi, hizmete başlama tarihi, maluliyet durumu, erken yaşlanma durumu ve diğer SSK bilgileriniz istenecektir. Gerekli kısımları doldurup GÖNDER tuşuna basarak, emeklilik hesaplama işleminizi 4A için gerçekleştirmiş olacaksınız. Ancak uyarmamız gereken bir nokta vardır. Bu da emeklilik tarihi yaklaşık değerler üzerinden hesaplanılmaktadır. Yani net bir tarih belirleyemeyen sistem, verdiğiniz bilgilere gçre emekli olabileceğiniz en yakın tarihi öğrenmiş olacaksınız. Böylece herhangi bir yere gitmenize gerek kalmadan tahmini ve yaklaşık emeklilik tarihinize kalan süreye internet sayesinde kolayca öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

4B Emeklilik Hesaplama:

4B ise Bağkura bağlı olarak çalışan kişiler demektir. Ayrıca emeklilik işlemlerini yapmak için gün bekleyen kişilerin yapmak istediği 4B emeklilik hesaplama işlemi de sizlere nasıl yapılacağınız tarif ettiğimiz yöntem sayesinde kolayca yapılabilmektedir. Bu sorgulama işlemini internet üzerinden hızlı, kolay ve pratik bir şekilde yapabilmek için ilk olarak https://uyg.sgk.gov.tr/EMEKTARWEB/hakKazanma.do adresine girmeniz gerekmektedir. Bu site üzerinden 4B emeklilik hesaplama işlemi için doldurmanız gereken cinsiyet, doğum tarihi, emeklilik türü, malliyet durumu ve derecesi, erken yaşlanma durumu, bakıma muhtaç çocuğunun olup olmaması ve yurt dışı borçlanmayı ilgilendiren bir madde yer almaktadır. Bu bilgileri doldurup, TAMAM butonuna basarak sorgulama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

4C Emeklilik Hesaplama:

4C ise Emekli Sandığını içeren bir hizmettir. Bu hizmette aynı şekilde SGK tarafından yürütülmektedir. Emeklilik hesaplama için yapmanız gerekenlerden bahsedecek olursak. Yine aynı şekilde internet üzerinden gerçekleştireceğiz. Vermiş olduğumuz https://uyg.sgk.gov.tr/HizmetHesabi4c/ linke tıklayarak ilk olarak sorgulama sayfasına girmeniz gerekmektedir. Daha sonrasında siz okurlarımızdan sorgulama işleminizi gerçekleştirebilmek için bir takım bilgiler istenecektir. Bunlar doğum tarihi, cinsiyet, 23.05.2002 tarihi öncesi ve sonrası için 4A durumu, başlangıç tarihi, bitiş tarihi ve son olarak hizmet türüdür. Bu kısımları doldurup Hesapla butonuna basark sorgulama işleminizi başarıyla tamamlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Görmüş olduğunuz gibi 4A, 4B ve 4C için emeklilik hesaplama işlemlerini internet sayesinde çok daha kolay bir şekilde yapabilme imkanına sahipsiniz. Bu işlemleri internet üzerinden yaparak SGK kurumuna gidip sorgulama yapmanıza gerek kalmayacaktır. Sonuçlar ise sadece yakınsak değerler içerir. Yani emeklilik tarihinize en yakın tarihi hesaplar. Çünkü bu hesaplama işleminde çok fazla değişken olduğu için, emeklilik tarihinizde gün farklılıkları meydana gelebilir. Umarız vermiş olduğumuz bilgiler sonucu emekliliğiniz için geriye kalan süreyi başarılı bir şekilde hesaplayabilirsiniz.