Gündem Ne Zaman Emekli Olurum Hizmetleri ve Emeklilik Tarihi Öğrenme İşlemleri

Ne Zaman Emekli Olurum Hizmetleri ve Emeklilik Tarihi Öğrenme İşlemleri

10.07.2015 - 10:57 | Son Güncellenme:

Ne zaman emekli olurum uygulamalarını kullanarak emeklilik hesaplamalarınızı kolayca yapabilirsiniz. Ne zaman emekli olurum uygulamaları nasıl kullanılır ve ne zaman emekli olurum uygulamaları hakkında tüm detaylar haberimizde!

Ne Zaman Emekli Olurum Hizmetleri ve Emeklilik Tarihi Öğrenme İşlemleri

Vatandaşlarımız rahat bir yaşlılık dönemi geçirebilmek için çalıştıkları süre zarfında bir kuruma bağlı bir şekilde çalışırlar. Bağlı oldukları bu kuruma her ay düzenli olarak prim ve sigortalar ödemektedirler. Bu ödenen prim ve sigortalar sayesinde bağlı oldukları kurum vatandaşların kaza ve hastane masraflarını karşılamaktadır. Ayrıca vatandaşlar bu prim ve sigortaları her ay düzenli olarak yatırırlarsa ve vatandaşlar belli bir yaşa geldiklerinde bağlı oldukları kurum tarafından emekli olurlar ve vatandaşlara bağlı oldukları kurum tarafından emekli maaşı bağlanmaktadır. Bu maaş sayesinde vatandaşlar rahat bir yaşlılık dönemi geçirebilmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumu kurulduktan sonra vatandaşların hepsi Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı olmuşlardır ve bütün işlemlerini Sosyal Güvenlik Kurumundan gerçekleştirmektedirler.

Haberin Devamı

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASI İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİLİK YAŞI HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

Vatandaşların emekli olabilmeleri için 2 önemli şartı yerine getirmeleri gerekmektedir. Emekli olabilmek için ilk olarak yatırılan prim ve sigortaların dolmuş olması gerekmektedir ve emeklilik yaşınızın gelmiş olması gerekmektedir. Bu iki şart sağlandığı zaman vatandaşlar Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından emekli olabilir. Vatandaşlar çalıştıkları süre boyunca eksiksiz bir şekilde sigortalarını ve primlerini ödedikleri zaman tam olarak ne zaman emekli olabileceklerini bilemeyebilirler. Bu yüzden Sosyal Güvenlik Kurumu vatandaşların tam olarak ne zaman emekli olabilmelerini öğrenebilmeleri için bir uygulama geliştirmiştir. Ne zaman emekli olurum uygulaması ile vatandaşlar uygulamaya bazı sigorta ve emekli bilgilerini girerek ne zaman emekli olabileceklerini öğrenebilirler. Sosyal Güvenlik Kurumunun geliştirmiş olduğu ne zaman emekli olurum uygulamasına Sosyal Güvenlik Kurumuna giderek ulaşabileceğimiz gibi internet üzerinden de ne zaman emekli olurum uygulamasına erişebilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumu her kurum için farklı şekillerde bu uygulamayı geliştirmiştir. SSK kurumu için hesaplama yapmak için uygulamaya giriş yapmadan önce bazı sigorta ve emeklilik bilgilerinizi öğrenmeniz gerekmektedir. Hesaplama işlemi için SSK prim ödenen gün sayısı, sigortalı olarak ilk hizmete başlangıç tarihinizi gün, ay ve yıl olarak, 3600 günün doldurulduğu tarihi gün, ay ve yıl olarak bilmeniz gerekmektedir. Bu bilgileri bilmiyorsanız Sosyal Güvenlik Kurumunun SGK hizmet dökümü belgesi ile bu bilgilerin hepsine ulaşabilirsiniz. Bağ-Kur kurumu için hesaplama yapmak istiyorsanız emeklilik türünüzü ve bazı özel durum bilgilerinizi bilmeniz gerekmektedir. Emekli sandığı kurumu için ne kadar süre emekli sandığı kurumu altında çalıştığınızı bilmeniz gereklidir. Hizmete başlangıç ve bitiş tarihlerinizi gün, ay ve yıl olarak bilmelisiniz. Bu bilgileri biliyorsanız eğer hesaplama işlemine geçebilirsiniz.

Haberin Devamı

SSK kurumuna bağlı olan vatandaşlar ilk olarak Sosyal Güvenlik Kurumunun SSK için olan ne zaman emekli olurum uygulamasına giriş yapmalıdır. Ne zaman emekli olurum uygulamasına giriş yaptıktan sonra ilk olarak kimlik bilgilerinizi girmelisiniz. Uygulamada yer alan cinsiyetiniz kısmını ilk olarak seçmelisiniz. Ardından doğum tarihinizi gün, ay ve yıl olarak ve hizmete başlama tarihinizi gün, ay ve yıl olarak girmelisiniz. Bu bilgiler girildikten sonra maluliyet ve erken yaşlanma ile ilgili olan seçenekleri belirtmelisiniz. Maluliyet durumunuz var ise evet seçeneğini seçmelisiniz. Erken yaşlanma durumunuz var ise evet seçeneğini seçmelisiniz. Bu işlemlerin ardından mevcut sigorta bilgilerinizi girmelisiniz. Ne zaman emekli olurum uygulamasının SSK uygulaması mevcut bilgiler kısmına SSK prim ödenen gün sayısını, diğer sandıklara ait gün sayınızı, fiili gün sayınızı ve 3600 günün doldurulduğu tarihi gün, ay ve yıl olarak sisteme girmelisiniz. Bu bilgilerinizi bilmiyorsanız ne zaman emekli olurum uygulamasından hesaplama işlemini yapamazsınız. Bu bilgilere Sosyal Güvenlik Kurumundan ulaşabileceğiniz gibi internet üzerinden de SGK hizmet dökümü belgesi sayesinde ulaşabilirsiniz. Bu bilgilere ulaştıktan sonra ve bilgileri gerekli yerlere girdikten sonra gönder linkini tıkladığınızda ne zaman emekli olabileceğinizi hesaplayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Bağ-Kur kurumuna bağlı olan vatandaşlar da ilk olarak Sosyal Güvenlik Kurumunun Bağ-Kur için olan ne zaman emekli olurum uygulamasına giriş yapmalıdır. Bağ-Kur için olan bu uygulamada istenilen bilgileri gerekli yerlere girdikten sonra ne zaman emekli olurum uygulamasını kullanabilirsiniz. Uygulamaya giriş yaptıktan sonra ilk olarak emeklilik bilgilerinizi girmelisiniz. Cinsiyetinizi emeklilik türünüzü ve doğum tarihinizi gün, ay ve yıl olarak girdikten sonra özel durum bilgileriniz var ise sisteme girmelisiniz. Bu bilgilerin hepsi girildikten sonra Bağ-Kur kurumundan ne zaman emekli olabileceğinizi hesaplayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Emekli sandığı kurumuna bağlı olan vatandaşlar ne zaman emekli olabileceklerini hesaplayabilmek için Sosyal Güvenlik Kurumunun Bağ-Kur kurumu için olan ne zaman emekli olurum uygulamasına giriş yapmalıdırlar. Uygulamaya giriş yaptıktan sonra istenilen bilgileri girdikten sonra Bağ-Kur kurumundan ne zaman emekli olabileceğinizi hesaplayabilirsiniz.