Gündem Ne zaman emekli olurum sorgulamalarıyla emeklilik yaşı nasıl hesaplanır?

Ne zaman emekli olurum sorgulamalarıyla emeklilik yaşı nasıl hesaplanır?

29.08.2015 - 11:12 | Son Güncellenme:

Ne zaman emekli olurum uygulamalarını kullanarak emeklilik yaşınızı kolayca öğrenebilirsiniz. Ne zaman emekli olurum uygulamaları nasıl kullanılır ve ne zaman emekli olurum uygulamaları hakkında tüm ayrıntılar haberimizde!

Ne zaman emekli olurum sorgulamalarıyla emeklilik yaşı nasıl hesaplanır

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun hazırlayıp koordine etmiş olduğu Ne Zaman Emekli Olurum uygulaması, henüz emekliye ayrılmamış ve çalışma yaşamına devam eden vatandaşların kullanmayı tercih ettiği bir uygulamadır. Ne zaman emekli olurum uygulamasını kullanarak vatandaşlar, emekli olabilecekleri tarihi tahmini olarak fakat gerçeğe en yakın şekilde öğrenebilmektedirler. Bir Sosyal Güvenlik Kurumu çalışması olan ne zaman emekli olurum uygulamasını kullanarak emekli olunacak tarihi, ister internet aracılığı ile isterseniz de ilgili SGK birimine bizzat başvuru yaparak öğrenebilmeniz mümkün olacaktır.

Haberin Devamı

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASI İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİLİK YAŞI HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

Ne zaman emekli olurum uygulaması, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun alt birimleri olan SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı sigorta kolları için ayrı ayrı hizmet sunmaktadır. Yani bu durumda, SSK sigorta koluna bağlı olarak biri ile BAĞ-KUR sigorta koluna bağlı olarak çalışan biri, farklı şekillerde ne zaman emekli olacaklarını hesaplayacaklardır. Fakat hangi Sosyal Güvenlik Kurumu birimine bağlı olarak çalışırsa çalışsın her vatandaş, Ne Zaman Emekli Olurum uygulamasını kullanarak, hangi yaşta ya da hangi tarihte emekli olabileceklerini hesaplama imkanına sahiptir.

Bu durumda, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun alt birimlerinden olan, SSK ya da yani adı ile 4A, BAĞ-KUR ya da 4B ve Emekli Sandığı ya da 4C sigorta kollarına göre ayrı ayrı olarak düzenlenmiş olan Ne Zaman Emekli Olurum uygulamalarını şu şekilde sıralayabiliriz;

Haberin Devamı

SSK ya da 4A sigorta kolu için "Ne Zaman Emekli Olurum" uygulaması

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun yani SGK nın, alt birimlerinden biri olan SSK yani 4A sigorta kurumuna bağlı olarak çalışmakta olan vatandaşlar, şimdi anlatacağımız gibi, ne zaman emekli olabileceklerini, gerçeğe en yakın şekilde hesaplayabilmektedirler.

Bu durumda, SSK yani 4A sigorta kurumuna bağlı olarak çalışan vatandaşlar, şu şekilde internet üzerinden, emeklilik hesaplaması işlemlerini yapabilirler;

İnternet aracılığı ile,SSK yani 4A kurumuna göre emeklilik hesaplaması yapabilmek için, ilk önce, http://uyg.sgk.gov.tradresine giriş yapınız.

Hemen sonrasında, burada yer alan"4A Ne Zaman Emekli Olurum" uygulamasına giriş yapınız.

Daha sonraki aşamada; "doğum tarihinizi""işe giriş tarihinizi" "ilk tescil tarihinizi"ve"prim günlerinizi" sistemde yer alan bu bölümlere yazınız.

Bu arada, SSK yani 4A birimi üzerinden emeklilik hesaplaması yapmadan önce eğer bilmiyorsanız; prim, hizmet ve işe başlama tarihi bilgilerinizi öğrenmenizi tavsiye ederiz. Çünkü emeklilik hesaplaması yapılırken, görüldüğü üzere, bu bilgiler sizden istenmektedir.

Haberin Devamı

BAĞ-KUR ya da 4B sigorta kolu için "Ne Zaman Emekli Olurum" uygulaması

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun yani SGK nın, alt birimlerinden biri olan BAĞ-KUR yani 4B sigorta kurumuna bağlı olarak çalışmakta olan vatandaşlar, şimdi anlatacağımız gibi, ne zaman emekli olabileceklerini, gerçeğe en yakın şekilde hesaplayabilmektedirler.

Bu durumda, BAĞ-KUR yani 4B sigorta kurumuna bağlı olarak çalışan vatandaşlar, şu şekilde internet üzerinden emeklilik hesaplaması işlemlerini yapabilirler;

İnternet aracılığı ile, BAĞ-KUR yani 4B kurumuna göre emeklilik hesaplaması yapabilmek için, ilk önce, http://uyg.sgk.gov.tradresine giriş yapınız.

Hemen sonrasındaki aşamada, burada yer alan"4B Ne Zaman Emekli Olurum" uygulamasına giriş yapınız.

Daha sonraki aşamada;"Emeklilik türünüzü" "Cinsiyetinizi" "Doğum tarihinizi" "Maluliyet durumunuzu" "Maluliyet derecenizi" "Erken yaşlanma"durumunuz varsa onun bilgisini ve "Bakıma muhtaç malul çocuğunuz" varsa onun da bilgisini,sistemde yer alan ilgili bölümlere yazınız.

Haberin Devamı

Son olarak, "tamam" seçeneğine tıklayınız.

Emekli Sandığı ya da 4Csigorta kolu için "Ne Zaman Emekli Olurum" uygulaması

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun yani SGK nın, alt birimlerinden biri olan Emekli Sandığı yani 4C sigorta kurumuna bağlı olarak çalışmakta olan vatandaşlar, şimdi anlatacağımız gibi, ne zaman emekli olabileceklerini, gerçeğe en yakın şekilde hesaplayabilmektedirler.

Bu durumda, Emekli Sandığı yani 4C sigorta kurumuna bağlı olarak çalışan vatandaşlar, şu şekilde internet üzerinden emeklilik hesaplaması işlemlerini yapabilirler;

İnternet aracılığı ile, Emekli Sandığı yani 4C kurumuna göre emeklilik hesaplaması yapabilmek için, ilk önce, http://uyg.sgk.gov.tradresine giriş yapınız. Ardından ise;"Doğum tarihinizi" "Cinsiyetinizi" ve "Hizmet başlangıç ve bitiş tarihinizi"sistemde bulunan ilgili alanlara yazınız.

Sizlerin de gördüğü üzere, emeklilik hesaplaması yapılması adına faaliyet gösteren, Ne Zaman Emekli Olurum uygulaması, her üç kurum için de oldukça pratik bir şekilde yapılabilmektedir. Çok az bir internet kullanımı bilgisine sahip her vatandaş, bu anlatmış olduğumuz şekli ile ne zaman emekli olabileceklerini hesaplayabilirler.