Gündem Ne Zaman Emekli Olurum Uygulaması İle Emeklilik Yaşınızı Kolayca Hesaplayın!

Ne Zaman Emekli Olurum Uygulaması İle Emeklilik Yaşınızı Kolayca Hesaplayın!

11.07.2015 - 08:46 | Son Güncellenme:

Ne zaman emekli olurum uygulamasını kullanarak emeklilik yaşınızı kolayca hesaplayabilirsiniz. Ne zaman emekli olurum uygulamaları nasıl kullanılır ve ne zaman emekli olurum uygulamaları hakkında tüm detaylar haberimizde!

Ne Zaman Emekli Olurum Uygulaması İle Emeklilik Yaşınızı Kolayca Hesaplayın

Çalışma hayatı sürdüren vatandaşlarımız rahat bir yaşlılık dönemi geçirebilmek çalıştıkları süre zarfında bazı kurumlara bağlı şekilde çalışmaktadırlar. SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı kurumlarına bağlı olan kurumlar bağlı oldukları kuruma göre prim veya sigorta yatırmaktadırlar. SSK kurumuna bağlı olan vatandaşların sigortalarını çalıştıkları iş yeri yatırmaktadır. Bağ-Kur kurumuna bağlı olan vatandaşlar ise primlerini her ay düzenli olarak Bağ-Kur kurumuna yatırmaktadır. Bu yatırılan primler ve sigortalar sayesinde vatandaşların hastane ve kaza masraflarını bağlı oldukları kurum karşılamaktadır. Ayrıca bu yatırılan primler ve sigortalar tamamlandığı zaman ve vatandaşın emeklilik yaşı geldiği zaman vatandaş bağlı olduğu kurum tarafından emekli olabilir ve bağlı olduğu kurum tarafından emekli maaşı bağlanmaktadır. Vatandaşlar emekli oldukları zaman çalışmadan rahat bir yaşlılık dönemi geçirebilir. SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı kurumları tek bir çatı altında toplanarak Sosyal Güvenlik Kurumu kurulmuştur.

Haberin Devamı

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASI İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİLİK YAŞI HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

Çalışan vatandaşların hepsi Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı şekilde çalışmaktadır. Vatandaşlar primlerini ve sigortalarını Sosyal Güvenlik Kurumuna yatırmaktadır ve vatandaşlar Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından emekli olmaktadır. Gelişen internet teknolojisini ülkemizde en iyi kullanan kurumların başında Sosyal Güvenlik Kurumu gelmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumu altında çalışan vatandaşlar için çeşitli uygulamalar ve programlar geliştirmiştir. Vatandaşlar bu uygulamaları kullanarak bazı hesaplama işlemlerini yapabilirler. Sosyal Güvenlik Kurumunun geliştirdiği uygulamaların en başında ne zaman emekli olurum uygulaması gelmektedir. Ne zaman emekli olurum uygulaması ile vatandaşlar çalışırken ne zaman emekli olabileceklerini hesaplayabilirler. Ne zaman emekli olurum uygulamasını vatandaşlar bazı sigorta ve emeklilik bilgilerini girerek kullanabilmektedirler. Hesaplama yapmadan önce SSK kurumuna bağlı olan vatandaşlar sigortalı olarak ilk işe giriş tarihini, SSK prim ödenen gün sayısını, diğer sandıklara ait gün sayısı, fiili gün sayısı, yurtdışında çalıştığınız gün sayısı ve 3600 günün doldurulduğu tarihi gün, ay ve yıl olarak öğrenmeniz gerekmektedir. Ayrıca özel durum bilgisi olarak maluliyet durumunuz ve erken yaşlanma durumunuzu öğrenmeniz gerekmektedir. Bağ-Kur kurumuna bağlı olan vatandaşlar hesaplama işlemine başlamadan önce emeklilik türünü, maluliyet ve erkan yaşlanma durumunu ve bakıma muhtaç malul çocuğunuz var mı sorularının cevaplarını öğrenmeleri gerekmektedir. Emekli sandığı kurumuna bağlı olan vatandaşlar da hesaplama işlemine geçmeden önce hizmete başlangıç ve bitiş tarihlerini, hizmet türünü öğrenmeleri gerekmektedir. Vatandaşlar bu bilgileri Sosyal Güvenlik Kurumunun bir hizmeti olan SGK hizmet dökümü belgesi sayesinde hesaplayabilmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumu 3 kurum için farklı şekillerde uygulamayı geliştirmiştir. Ne zaman emekli olurum uygulamasına bağlı olduğunuz kuruma göre girerek hesaplama işlemine başlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

SSK kurumuna bağlı olan vatandaşlar hesaplama işlemi yapabilmek için ilk olarak Sosyal Güvenlik Kurumunun SSK kurumu için geliştirmiş olduğu ne zaman emekli olurum uygulamasına giriş yapmalıdır. İlk olarak üst tarafta bulunan cinsiyet, doğum tarihi ve hizmete başlama tarihinizi gün, ay ve yıl olarak sisteme girmelisiniz. Sağ tarafta bulunan özel durum bilgileri de belirtilmelidir. Maluliyetiniz veya erken yaşlanma durumunuz var ise bunu seçeneklerden seçerek belirtebilirsiniz. Alt tarafta ilk olarak sistem SSK prim ödenen gün sayısı, diğer sandıklara ait gün sayısı, askerlik veya sanatçı olarak geçirdiğiniz gün sayısı, fiili gün sayınız, yurt dışı gün sayınız ve son olarak 3600 günün doldurulduğu tarihi gün, ay ve yıl olarak sisteme girmelisiniz. Tüm bu bilgiler sisteme girildikten sonra vatandaşlar emeklilik yaşlarını öğrenebilirler.

Haberin Devamı

Bağ-Kur kurumuna bağlı olan vatandaşlar hesaplama işlemi yapabilmek için ilk olarak Sosyal Güvenlik Kurumunun Bağ-Kur kurumu için geliştirmiş olduğu ne zaman emekli olurum uygulamasına giriş yapmalıdır. Uygulamaya giriş yaptıktan sonra emeklilik bilgileri kısmında emeklilik türü, cinsiyet ve doğum tarihi bilgileri girilmelidir. Özel durum bilgilerinde ise maluliyet durumunuz ve erken yaşlanma durumunuzu seçeneklerden seçerek belirtmelisiniz. Bakıma muhtaç malul çocuğunuz var ise bunu da belirtmelisiniz. Bu işlemlerin ardından vatandaşlarımız emeklilik yaşını öğrenebilmektedir.

Haberin Devamı

Emekli sandığı kurumuna bağlı olan vatandaşlar hesaplama işlemi yapabilmek için ilk olarak Sosyal Güvenlik Kurumunun emekli sandığı kurumu için olan ne zaman emekli olurum uygulamasına giriş yapmalıdır. Uygulamaya giriş yaptıktan sonra ilk olarak doğum tarihinizi ve cinsiyetinizi seçmelisiniz. Ardından hizmete başlama ve bitiş tarihlerinizi gün, ay ve yıl olarak sisteme girmelisiniz. Son olarak emeklilik türünü de seçtikten sonra emekli sandığı kurumuna bağlı olan vatandaşlar emeklilik yaşını öğrenebilir.