Gündem Ne zaman emekli olurum uygulaması ile erken emeklilik hesaplaması!

Ne zaman emekli olurum uygulaması ile erken emeklilik hesaplaması!

21.02.2015 - 13:43 | Son Güncellenme:

Ne zaman emekli olurum uygulaması kullanarak sizde emeklilik yaşınızı kolayca hesaplayabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken haberimizi incelemeniz ve ilgili sayfada hesaplama uygulamasını kullanmak. Ayrıca erken emeklilikte yaşa takılanlar (EYT), SSK (4A), Bağkur (4B) ve Emekli Sandığı(4C) hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz...

Ne zaman emekli olurum uygulaması ile erken emeklilik hesaplaması

Bu yazımız, emekli olacağınız tarihi, gerçeğe en yakın şekilde hesaplamanıza ışık tutacaktır. Bilindiği gibi her vatandaşbağlıolarak çalıştığıkurumun şartlarına göre emekliliğe ayrılır. Bu bağlamda, emeklilik tarihinin hesaplanmasında, bağlı olarak çalıştığınız kurum önem arz etmektedir. SGK bu kıstasa göre farklı farklı emeklilik hesaplaması programı geliştirmiştir. Buna göre SSK (4A), Bağkur (4B) ve Emekli Sandığı(4C) kurumlarının her birinin farklıişleyişi olacaktır.

Haberin Devamı

Kurumlara göre emeklilik hesaplaması işlem basamaklarına bu yazımızdan ulaşabilirsiniz.

NE ZAMAN EMEKLİOLURUM?

EMEKLİLİK YAŞI

SSK (4A) emeklilik hesaplama

İş hayatına bu kuruma bağlı olarak başlamış ve devam etmiş vatandaşların emeklilik hesaplaması yapabileceği uygulamadır. 4A ‘Ne Zaman Emekli Olurum’ uygulaması üzerinden, emeklilik hesaplamanızı yapabilmek için, başlangıç olarak prim, hizmet ve işe başlama tarihi bilgilerinizi öğreniniz. Çünkü SSK’dan emekli olabilmek için,tamamlamanız gereken belli bir sigortalılık süresi yani hizmet yılınız, tamamlamanız gereken emeklilik yaşınız ve yine tamamlamanız gereken bir primmiktarı olması gereklidir. Bu işlemleri yaptıktan sonra, http://uyg.sgk.gov.tr adresine giriş yapınız. Buradan ve ‘4A Ne Zaman Emekli Olurum’ uygulamasına giriş yapınız. Devamında ise; doğum tarihinizi, işe giriş tarihinizi,ilk tescil tarihinizi ve,prim günlerinizi uygulamada bulunan alanlara yazınız.

Haberin Devamı

Bağkur (4B) emeklilik hesaplama

İşhayatına bu kuruma bağlıolarak başlamışve devam etmişvatandaşların emeklilik hesaplamasıyapabileceği uygulamadır. Bu kuruma bağlıysanız hesap yapabilmeniz için http://uyg.sgk.gov.tr adresine giriniz ve buradan ‘4B Ne Zaman Emekli Olurum’seçeneğine giriniz. Buradan; Emeklilik türünüzü, Cinsiyetinizi, Doğum tarihinizi, Maluliyet durumunuzu, Maluliyet derecenizi, Erken yaşlanma durumunuz varsa onun bilgisini, Bakıma muhtaçmalül çocuğunuz varsa onun bilgisini, uygulamaya girip ‘tamam’seçeneğine tıklayınız.

Emekli Sandığı(4C) emeklilik hesaplama

İşhayatına bu kuruma bağlıolarak başlamışve devam etmişvatandaşların emeklilik hesaplamasıyapabileceği bu uygulamada kadınlar ve erkekler için bazıfarklılıklar vardır. Yani bu kurumda, kadınlar ve erkekler için, tarih ve yaşlarıbaz alınarak emeklilik hesaplamasıyapılmaktadır. Burada hesaplama yapmak için, http://uyg.sgk.gov.tr adresine girişyapınız ve devamında; Doğum tarihinizi, Cinsiyetinizi, Hizmet başlangıçve bitiştarihinizi uygulamaya yazınız.