Gündem Ne Zaman Emekli Olurum Uygulamasını Kullanarak Emeklilik Tarihi Hesaplama

Ne Zaman Emekli Olurum Uygulamasını Kullanarak Emeklilik Tarihi Hesaplama

12.05.2015 - 14:14 | Son Güncellenme:

Ne zaman emekli olurum uygulamalarını kullanarak erken emeklilik hesaplamalarınızı kolayca yapabilirsiniz. Ne zaman emekli olurum uygulamaları nasıl kullanılır ve ne zaman emekli olurum uygulamaları hakkında tüm ayrıntılar haberimizde!

Ne Zaman Emekli Olurum Uygulamasını Kullanarak Emeklilik Tarihi Hesaplama

Sosyal Güvenlik Kurumu’na sigorta mükelleflerinden sürekli olarak ne zaman emekli olacaklarına ilişkin olarak giden başvurular nedeni ile dijital platform üzerinde ne zaman emekli olurum uygulaması sigorta mükelleflerinin ne zaman emekli olabileceklerini öğrenebilmeleri amacı ile hizmete açıldı. Son yıllarda internet üzerindeki hizmetlerine ağırlık vererek, bu alanda oldukça aktif bir rol üstlenen Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerindeki online hizmet uygulamaları, sigorta mükelleflerine oldukça önemli kolaylıklar ve avantajlar sağlıyor. Bu gibi sigorta işlemlerinde de vatandaşların 7 gün 24 saat işlem gerçekleştirebilme fırsatına sahip olması, sigorta mükellefleri tarafından oldukça yoğun şekilde dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu online hizmetlerinin kullanılmasına yol açıyor. Dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmet uygulamalarına ise yine dijital platformda bulunan resmi web sayfasındaki online hizmetler kategorisinden erişim sağlayabilme imkanı bulunuyor.

Haberin Devamı

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASI İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİLİK YAŞI HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

Her sigortalı olarak çalışan vatandaş, emekliliklerinin ne zaman olacağını merak eder. Özellikle de emekliliklerinin ne zaman olacağı konusun iş yaşamın planlanması ve kariyer planlaması gibi pek çok noktada oldukça büyük bir önem arz ediyor. Bu neden ile de vatandaşlar sigortalarının güncel durumunu göre SSK emeklilik şartlarını ne zaman dolduracaklarını yani emeklilik haklarına sahip olarak ne zaman emekli olabileceklerini öğrenebilme imkanına sahip olabiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun bu konuda sigorta mükelleflerine yönelik olarak sunmuş olduğu ne zaman emekli olurum uygulaması, vatandaşlar tarafından son derece yoğun bir şekilde kullanılıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ne zaman emekli olurum uygulaması, günümüzde sigorta mükellefleri tarafından oldukça yoğun şekilde kullanılıyor. Sigorta mükelleflerinin, sigortalı olarak çalışmalarından doğan en temel haklarından birisi olan emeklilik hakkı, yaşlılık dönemlerinde vatandaşın daha yüksek refah seviyesinde bir yaşam standardına sahip olabilmesi ve sosyal güvencelerden yararlanabilme imkanına sahip olabilmesi için oldukça büyük bir önem arz ediyor.

Haberin Devamı

Dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ne zaman emekli olurum uygulaması da işte bu noktada sigorta mükelleflerinin bilgi alabilmesine yardımcı oluyor. Uygulama üzerinden sigorta mükellefleri güncel sigorta bilgileri ve SSK emeklilik şartlarına göre emeklilikleri için kalan hizmet süresi, prim ödeme gün sayısı ve yaş haddi bilgisine kolay bir şekilde ulaşabiliyor. Bu kapsamda dijital platform üzerinde yer alan SGK ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinde sigorta mükelleflerinin bazı sigorta bilgilerini girmeleri gerekiyor. Doğru bir sorgulama işlemi için sigorta mükellefleri tarafından güncel sigorta bilgilerinin girilmesi gerektiğinden, dijital platform üzerinde yer alan bir diğer SGK uygulaması olan E-SGM uygulamasından güncel sigorta bilgilerini öğrenebilmek için şifresiz olarak SGK sorgulama yapılabiliyor.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinde ‘cinsiyetiniz’, ‘doğum tarihiniz’, ‘hizmete başlama tarihiniz’, ‘maluliyetiniz var mı?’ ve ‘erken yaşlanma var mı?’ bilgilerini eksiksiz ve hatasız olarak girmeniz gerekiyor. İkinci aşama olarak nitelendirilmekte olan bu emeklilik sorgulama uygulaması üzerinde sigorta mükelleflerinin ‘SSK prim ödeme gün sayısı’, ‘diğer sandıklara ait gün sayısı’, ‘askerlik/sanatçı gün sayısı’, ‘fiili gün sayısı’, ‘yurtdışı gün sayısı’ ve ‘3600 günün doldurulduğu tarih’ bilgilerinin eksiksiz olarak girmeleri gerekmektedir. Günümüzde SSK sigorta mükellefleri özellikle de sigortalı olarak çalışmakta oldukları dönem içerisinde emeklilikleri için kalan şart durumunun en güncel durumunu merak ettiğinden sürekli olarak dijital platformda yer alan bu hizmeti en yoğun şekilde kullanılıyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital portal üzerinde yer alan ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinden oldukça pratik bir şekilde emekliliklerinin hangi tarihte olacağını, emeklilik yaş haddini doldurabilmeleri için kalan yaşı yıl, gün ve ay olarak öğrenebiliyor. Ayrıca uygulama üzerinden SSK 7200 ve 5400 prim ödeme gün sayısının kalan gün sayısını ve hizmet süresini öğrenebilme imkanına sahip olabiliyor. SGK’ nın bu uygulaması üzerinde 3600 günden emeklilik için gerekli olan bilgilere de kolay bir şekilde tüm ayrıntıları ile birlikte ulaşabilme imkanı bulunuyor. Sigortalının emekliliğine ilişkin olarak en ayrıntı bilgileri öğrenebilmesine yardımcı olan bu uyguma internete bağlanılan her yerden 7 gün 24 saat kullanılabiliyor. Ancak SGK’ nın emeklilik hesaplama işlemlerinde kendi sisteminde bulunan sigorta bilgilerini göz önünde bulundurduğunun unutulmaması gerekiyor.