Gündem Nejat Uygur için ‘son perde’

Nejat Uygur için ‘son perde’

21.11.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Pazartesi günü hayatını kaybeden usta tiyatrocu Nejat Uygur için dün Cemal Reşit Rey’de bir anma töreni düzenlendi. Uygur’un cenazesi Teşvikiye Camii’nde kılınan öğlen namazının ardından defnedildi.

Nejat Uygur için ‘son perde’

“Birgün gelecek tiyatronun ışıkları sönecek, perdeleri kapanacak ve o perdeler bir daha açılmamak üzere üstüme kapanacak. Ancak katiyen üzülmeyin, bütün dertlerinizi alıp götüreceğim, kahkahalar sizlere kalacak” diyordu Nejat Uygur dün Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlenen anma töreninde gösterilen kısa filmde.
Sabah saat 10.00’da başlayan tören öncesi Nejat Uygur’un Türk bayrağına sarılı tabutu sahneye yerleştirilirken eşi Necla Uygur da bu sırada taziyeleri kabul etti. Necla Uygur, 63 yıllık hayat arkadaşının naaşını görünce gazetecilere, “Bakın çocuklar size bakıyor. Birazdan sahneye çıkacak gibi” dedi. Necla Uygur’la birlikte Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın da taziyeleri kabul ettiği salonda sadece Nejat Uygur’un ailesi ve dostları yoktu, usta tiyatrocunun sevenleri de son görevlerini yapmak üzere oradaydı.
Açılış konuşmasını Münir Özkul’un kızı Güner Özkul’un yaptığı törende sanatçının oğlu Behzat Uygur, ailesi adına söz aldı. Babasının bedenen aralarından ayrıldığını, ancak her zaman onun kendileriyle olacağını söyledi.

Haberin Devamı

Mana, dedesini sahneden uğurladı

Usta tiyatrocu Nejat Uygur’un torunu dedesinin öldüğü gün tiyatro sahnesindeydi. Torun Mana Uygur Bilecik Belediyesi tarafından düzenlenen tiyatro festivalinde ‘Üzgünüm Leyla’ adlı oyunda rol aldı.
Oyun sonunda konuşan Uygur, “Onun son arzusu sahnede alkışlanarak uğurlanmaktı. Ben sizin alkışlarınızı ona götüreceğim” dedi.

HABER MERKEZİ