Gündem Neonazileri kızdırmak için rock festivali

Neonazileri kızdırmak için rock festivali

02.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Almanya’da aşırı sağcıların kalesi Jamel adlı köyde yaşayan Alman çift 12 yıldır Neonazileri kızdırmak için bir rock festivali düzenliyor.

Neonazileri kızdırmak için rock festivali

Deusche Welle’de yer alan bir habere göre, Alman Lohmeyer çifti her yıl bahçesinde bir rock festivali düzenliyor. Amaçları Neonazi komşularını kızdırmak. Komşularının hemen hepsi Neonazi olan çiftin yaşadığı Jamel adlı köy aşırı sağcıların kalesi olarak biliniyor. Lohmeyer çifti bu etkinlikle bir medenî cesaret örneği oluşturmak istiyor ve 12 yıldan bu yana bu festivali düzenliyor. DW’ye konuşan Brigit Lohmeyer, “Bu köyde eşim Horst ile benim dışında kendilerini tarafsız gören bir çift daha var. Bu çifte tarafsız olmanın doğru olmadığını söyledik. Hemen sonrasında bizimle olan temaslarını tamamen kestiler. Köyün kalanı Nazi sempatizanı. Bizi sevmiyorlar ve sürekli rahatsız ediyorlar” diyor.

Neonazileri kızdırmak için rock festivali

Haberin Devamı

Kapılarının önüne dışkı bırakan Neonaziler, çiftin ahırını da ateşe vermiş. Lohmeyer çiftinin sanatçı arkadaşları da yangından kalan küllerden bir sanat eseri yapmış. Çift bu anıtın, köydeki Nazi sempatizanlarının neler yapabileceğine dair bir uyarı sembolu olduğunu ifade ediyor ve ekliyor: “Geçen yıllar içinde çok dikkatli olduk. Güvenlik önlemleri aldık, görünmeyen bir tehdit altındayız...”

Lohmeyer çiftinin düzenlediği festivalin bu yılki konuğu ise ünlü Alman rock yıldızı Herbert Grönemeyer’di. “Biz ırkçılığın yükselmesini istemiyoruz” diyen müzisyen şöyle konuşuyor: “Şu anki gergin ve asabi zamanlarda tavrımızı açıkça belli etmeliyiz ve duruşumuzu net bir şekilde göstermeliyiz. Lohmeyer çiftine destek olmak için geldim.”