Gündem Nisanda kar sürprizi

Nisanda kar sürprizi

05.04.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Nisan ayında yağan kar vatandaşları şaşırttı. Bolu, Zonguldak, Ordu, Tokat, Kocaeli’de etkili olan kar zaman zaman tipiye dönüştü

Nisanda  kar sürprizi

- Bolu’da, gece etkili olan sağanak, sabah yerini kar yağışına bıraktı. Bolu Ziraat Odası yetkilileri, nisan ayında görülen kar yağışı nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı çiftçileri uyardı. Yetkililer, çiftçilerin zirai dona karşı hazırlıklı olmasını istedi. Meteorolojik tahminlere göre, kar yağışı 6 Nisan’a kadar aralıklarla devam edecek.
- Zonguldak-Ereğli karayolunda kar yağışı dün sabah saatlerinde başladı. Delihakkı rampaları mevkisinde Türkiye Taşkömürü Kurumuna (TTK) malzeme taşıyan tırların yolda kalması nedeniyle ulaşım zaman zaman aksadı. - Ordu’nun bazı ilçeleri, kar yağışı nedeniyle beyaz örtüye büründü.
İl genelinde önceki gün başlayan ve dün gece devam eden yağış, özellikle yüksek rakımlı ilçeler Akkuş, Aybastı, Gölköy, Gürgentepe, Kabataş, Mesudiye, İkizce ve Korgan’da etkili oldu. Kar kalınlığı 5 santimetreye ulaştı, çiçek açan meyve ağaçları beyaz örtüyle kaplandı.
- Kocaeli’de önceki gece de yüksek yerlere kar yağdı. Kartepe’de gece başlayan yağışla birlikte kar kalınlığı 50 santime kadar çıktı. Kar yağışı, Kocaeli’nin Başiskele ile Gölcük İlçesi’nde biraz yüksekte kalan yerleşim birimlerinde de görüldü. Meteroloji yetkilileri, bölgede son 4 yıldır ilk kez Nisan ayında kar yağdığını belirtti.
- Kütahya’da etkili olan kar yağışı nedeniyle kent adeta beyaza büründü. Kentin iç kesimlerinde 5 santimetreye ulaşan kar kalınlığı, yüksek kesimlerde ise 10 santimetreyi buldu. Sazak, Maltepe, Saray gibi yüksek kesimlerde yer alan mahallelerde çam ile çiçek açan badem ve erik ağaçları beyaz örtüyle kaplandı.
- Ardahan’n Posof ilçesinde etkili olarak devam eden kar yağışı, ulaşımda aksamalara ve kazalara yol açtı. İlçeye bağlı bazı köylerin yolları kapandı.

Haberin Devamı

Ankara’ya beyaz örtü

Ankara’nın Elmadağ ilçesi, yağan karla beyaz örtü ile kaplandı. Elmadağ’da bir süreden bu yana bahar mevsimi etkisini hissettirirken, yağan yağmurla yeşeren otsu bitkiler ve çiçek açan ağaçlar, dün sabaha karşı yağan karla beyaza büründü. İlçe sakinleri soğuk ve yağışlı havada yeni çiçek meyve ağaçlarının don etkisiyle zarar görmesinden endişe ettiklerini söyledi. Geçen yıl da çiçek açan meyve ağaçları, don olayının etkisiyle meyve verememişti.

Tokat’ta tipi etkili oldu

Tokat’ta dün sabah saatlerinden kent merkezinde etkili olan sağanak yağmur, Tokat-Niksar arasında kar yağışına dönüştü. Gökdere mevkiinde etkili olan kar yağışı dolayısıyla çevrede ormanlık alan beyaz örtüyle kaplandı. Kar yağışının tipiye dönüşmesi sonrası ise sürücüler zor anlar yaşadı.