Gündem O listede Mehmet İyidil de vardı

O listede Mehmet İyidil de vardı

04.08.2016 - 10:19 | Son Güncellenme:

Genelkurmay İstihbarat eski Başkanı İsmail Hakkı Pekin, TAKVİM’e konuştu: 2013’te Necdet Özel genelkurmay başkanıyken ona Gülen’ci olabileceklerin listesi gelmişti. Aralarında Mehmet İyidil de vardı. Özel Paşa listeye bakıp ‘Bazı isimlere konduramıyorum’ dedi

O listede Mehmet İyidil de vardı

Genelkurmay İstihbarat eski Başkanı İsmail Hakkı Pekin, FETÖ'cü darbe girişimi ve Gülen'ci subayların orduya sızması konularında TAKVİM'e önemli açıklamalarda bulundu. Ergenekon davasında tutuklanıp iki yıl hapis yatan Pekin "Özel Paşa'ya MİT'ten Gülenci olabileceklerin listesi geliyordu. Ancak o tıpkı Balyoz ve Ergenekon davalarında olduğu gibi, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne karşı yeni bir tasfiye yapılmasından ve bundan TSK'nın zarar görmesinden endişeleniyordu" diye konuştu.

Haberin Devamı

TAKVİM'e özel açıklamalarda bulunan İsmail Hakkı Pekin, 2013 yılında cezaevinden çıktıktan sonra o dönem Genelkurmay Başkanı olan Orgeneral Necdet Özel'e yaptığı ziyaretle ilgili olarak "Ziyaretimde konu Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki Fethullah Gülen'ci yapılanmaya geldi. Özel Paşa bana, kendisine MİT'in araştırması ile belirlenen, aralarında Korgeneral Metin İyidil'in de olduğu 1200 kişilik bir listenin hükümet tarafından verildiğini söyledi. Hatta Özel Paşa, bazı isimleri tanıdığını ve onlara bu işi konduramadığını, MİT'ten bilgi ve belge istediğini, ancak gelmediği için de bu kişileri TSK'dan atamadıklarını söyledi" ifadelerini kullandı.

1200 KİŞİLİK LİSTE VARDI

Necdet Özel'e MİT'ten 1200 kişilik FETÖ'cü subay listesi geldi. O ise "Bazı isimlere konduramadım" dedi.

Haberin Devamı

Kaynak: Takvim