Gündem O polislerden biri tutuklandı

O polislerden biri tutuklandı

06.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Alanya’da Kırgızistanlı Rahokhan Arıpova’yı darp ettikleri iddiasıyla açığa alınan 2 polis memurundan İ.K. tutuklanırken, İ.U. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Psikolog eşliğinde ifade veren Arıpova darp raporu aldı

O polislerden  biri tutuklandı

Antalya’nın Alanya ilçesinde Kırgızistanlı Rahokhan Arıpova’nın (40) iki polis tarafından darp edildiği olayın görüntülerinin sosyal medyada paylaşılmasının ardından Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı ve İl Emniyet Müdürlüğü soruşturma başlattı. Görüntülerde 2 polis memuru sokakta yerde yatan kadını saçından tutup sürüklerken ve copla dövüp tekme atarken görülüyor.
Soruşturma kapsamında polisler tarafından Gazipaşa ilçesinde bulunan Arıpova, Alanya’ya getirildi. Yapılan incelemede, kadının, daha önce pek çok kez çevreyi rahatsız ettiği için gözaltına alındığı, emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldığı ortaya çıktı. Arıpova’nın olay günü de şehir merkezinde bazı iş yerlerinde taşkınlık çıkarması üzerine polis ekiplerince merkeze götürülmek istendiği ve ardından şiddete maruz kaldığı ifade edildi. Şizofren olduğu ileri sürülen, üzerinden kimlik ve pasaport çıkmayan Arıpova, emniyetteki işlemlerinin ardından sağlık kontrolü için Alanya Devlet Hastanesi’ne götürüldü.
Denizde kurtarmışlar
Hastanede darp ve cebir raporu alınan Arıpova, ardından psikolog eşliğinde ifade verdi. Sağ gözü morarıp şişen, sol omuz ve sol bacağında morluk bulunan kadının hastane çıkışı çıplak ayakla yürümesi dikkat çekti. Arıpova’yı darp ettikleri iddiasıyla açığa alınan 2 polis memurundan İ.K. tutuklanırken, İ.U. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 2 polis memurunun, daha önce Alanya’da denizde boğulma tehlikesi geçiren Kırgız uyruklu kadını kurtardığı öne sürülürken, Arıpova’nın Antalya İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne 21 Haziran 2017’de turizm amaçlı kısa dönem vize başvurusunda bulunduğu da ortaya çıktı.

‘İşkence suçu işlenmiştir’
Antalya Barosu Alanya Kadın Hakları Kurulu ve Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu adına bir grup avukat, süreci takip etmek için Alanya Barosu’na başvurdu. Avukatlar adına açıklama yapan Müge Gezginci, yapılanın işkence suçu olduğuna dikkat çekerek, “Mağdur kadının akli dengesinin yerinde olmadığı iddia edilmektedir. Bu iddialar gerçek dahi olsa işkence suçunu meşrulaştıramaz, hafifleştiremez tam aksine ağırlaştırıcı bir sebeptir” dedi.

Sağlık kontrolü için Alanya Devlet Hastanesi’ne götürülen Arıpova darp raporu aldı. Kadının yüzündeki ve vücudundaki morluklar dikkat çekti.

Haberin Devamı