Gündem Öcalan’ı avukatları yine ziyaret etti

Öcalan’ı avukatları yine ziyaret etti

23.05.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

İmralı F Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan terör örgütü PKK’nın elebaşı Abdullah Öcalan, 8 yıl aradan sonra bir ay içinde ikinci kez avukatları ile görüştü.

Öcalan’ı avukatları yine ziyaret etti

Avukatları, Öcalan’la görüşmek için önceki gün Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurdu. Görüşme talebine olumlu yanıt verilmesi üzerine Rezan Sarıca ve Nevroz Uysal adlı avukatlar dün sabah Gemlik’ten İmralı Adası’na geçti. 27 Temmuz 2011’den beri avukatları ile görüştürülmeyen Öcalan, görüşme yasağının kaldırılması ile birlikte 2 Mayıs’ta avukatları ile görüşmüştü. Öcalan görüşme sonrasında açıklanan mesajında, açlık grevlerinin ölümle sonuçlanacak noktaya taşınmaması çağrısı yapmıştı. Öcalan ayrıca, Suriye’de Türkiye’nin hassasiyetlerinin dikkate alınmasını da istemişti.
Hakkâri Milletvekili Leyla Güven’in yanı sıra bazı milletvekilleri ve çok sayıda tutuklunun “Öcalan’a tecrit uygulandığı” iddiası ile başlattığı açlık grevi 196. gününde devam ediyor. Öcalan’ın vereceği mesaj ve yapılacak durum değerlendirmesi sonrası açlık grevi ve ölüm oruçlarıyla ilgili bugün ya da yarın bir açıklama yapılması bekleniyor.