Gündem Öğrenciye 400 TL fatura desteği

Öğrenciye 400 TL fatura desteği

05.12.2021 - 07:01 | Son Güncellenme:

İstanbul'un ilçe belediyelerinde öğrencilerin ihtiyaçlarına yönelik birçok destek sunuluyor.

Öğrenciye 400 TL fatura desteği

OZAN ​​ÖMER KADÜKER - Kadıköy ve Beşiktaş'ta üniversite öğrencilerine ücretsiz yemek uygulamaları başlatılmıştı. Son olarak Üsküdar Belediyesi, üniversite eğitimi için İstanbul’a gelen ve Üsküdar’da ikamet eden öğrencilere müjdeli haberi duyurdu. Üsküdar’da bir öğrenci evinde üniversite öğrencileriyle buluştuğu sırada belediyenin yeni uygulamasıyla ilgili açıklama yapan ve bu anı sosyal medya hesabından paylaşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, "Öğrenci evinde kalıyorsanız hemen belediyenize başvurun. Çünkü kış boyunca doğal gaz faturalarınızı biz ödeyeceğiz" dedi.

Haberin Devamı

Öğrencilerin bütçesinin mütevazı olduğunu ve gelir gider dengesini sağlamak için gayret gösterdiklerini anlatan Türkmen, bu dengeyi kış aylarında doğal gaz faturalarının bozduğuna dikkat çekti. Türkmen, şunları söyledi: "Isınmak için kışın doğal gaz faturaları geldikçe ‘Eyvah bizim burslar yetmeyecek’ diye endişe ederler. Üsküdar Belediyesi olarak bu endişeye mahal vermemeleri, dengeyi tutturmaları için kış boyunca Üsküdar’da öğrenci evinde kalan sevgili genç kardeşlerimizin doğal gaz faturalarını ödeyeceğiz."

Öğrenci yardımına başvurular, Üsküdar Belediyesi’nin internet sitesinden yapılıyor. Üsküdar sınırları içerisinde en az 3 öğrencinin ikamet ettiği bir evde kalan, İstanbul’da bir üniversitede önlisans, lisans veya yüksek lisans öğrencilerinin başvurabileceği yardım, aylık 400 TL tutarında olacak.