Gündem Sözleşmeli öğretmenlik başvuruları başladı mı? Öğretmen atama takvimi belli oldu mu?

Sözleşmeli öğretmenlik başvuruları başladı mı? Öğretmen atama takvimi belli oldu mu?

07.02.2021 - 15:14 | Son Güncellenme:

Öğretmen atama takvimi için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Binlerce öğretmen adayı müjdeli haberi dört gözle bekliyor. "Öğretmen atama takvimi belli oldu mu? Sözleşmeli öğretmenlik başvuruları başladı mı?" soruları eksik olmazken son gelişmeler yakından takip ediliyor. İşte konuya ilişkin son detaylar...

Sözleşmeli öğretmenlik başvuruları başladı mı Öğretmen atama takvimi belli oldu mu

2021'nin ilk günlerinden bu yana öğretmen atama takvimi için sabırsız bir bekleyiş söz konusu... Şubat ayının ilk haftası da sona ererken "Öğretmen atama takvimi belli oldu mu? Sözleşmeli öğretmenlik başvuruları başladı mı?" soruları daha da hızlandı. Peki, son gelişmeler neler?

Haberin Devamı

ÖĞRETMEN ATAMA TAKVİMİ BELLİ OLDU MU?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk konuya ilişkin yaptığı en son açıklamada "Çok net bir tarih vermek mümkün değil ama çok uzun süreceğini sanmıyorum" dedi. Öğretmen ataması kontenjanlarını ihtiyaçlara göre şekillendirileceğine ifade eden Ziya Seçuk, "Milli Eğitim Bakanlığı, kendi ihtiyaçlarını istatiksel olarak ortaya koyduktan sonra bunu Maliye Bakanlığı ve ilgili kuruluşlarla görüşüyoruz" dedi.

Öte yandan Bakan Selçuk, "Bizim ihtiyaçlarımızın ne kadar olduğuyla toplam kadro ihtiyacı belirleniyor. Daha sonra toplam kadronun ne şekilde dağıtılacağı görüşülüyor. Tabii bunun için bütçenin netleşmesi lazım. Şimdiye kadar Milli Eğitim Bakanlığı en yüksek kadroyu aldı. Yine öyle olacağı umudundayım. Bütçe ile ilgili bazı netleşmeler ortaya çıktığında bunu hangi branşta ne kadar atama olacağı ile ilgili görüşeceğiz. Önce toplam ne kadar atama olacağını sonra brans dağılımını açıklayacağız. Eğer bugün bu net olsa patlaşırdık" diye belirtti.

Yazarlar