Gündem Öğretmenden, işitme engelli öğrenciye dayak!

Öğretmenden, işitme engelli öğrenciye dayak!

12.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Antalya’da yüzde 62 işitme engelli İ.T.’ye (9), arkadaşıyla kavga ettiği gerekçesiyle okulda öğretmeni tarafından dövüldüğü iddia edildi.

Öğretmenden, işitme engelli öğrenciye dayak

Kepez ilçesi Gazi Mahallesi’ndeki Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul İlkokulu’nda üçüncü sınıf öğrencisi İ.T.’nin annesi Ebru T. (27), 6 Aralık Perşembe günü oğlunun okulundan arayan kişinin kendisine hemen gelmesini söylediğini belirtti. Okula gittiğinde müdür yardımcısının, işitme engelli oğlunun bir çocukla kavga ettiğini ve çocuğun ailesinin şikayetçi olacağını söylediğini anlatan Ebru T., o ana kadar evladını görmediğini aktardı. Okula giden İ.T.’nin babası Mustafa T. (29) ise, güvenlik kamerası görüntülerini izlediğinde, oğluna öğretmeni tarafından tokat atıldığını gördü.

Haberin Devamı

Görüntüleri izleyince şok olduğunu belirten Mustafa T., “Kavga sırasında oğlumun yaka paça üç öğretmen tarafından sınıftan çıkarıldığını gördüm. Sonra merdivenlerden inen bir başka öğretmenin kollarını sıvayarak tokat attığını ve saçından çekerek vurduğunu gördüm. Sağ kulağındaki işitme cihazı yerinden çıkıp yere düştü. Kanım dondu” diye konuştu. Öğretmen hakkında polise şikayetçi olduklarını belirten Mustafa T., “Okumuş insanlar bunu yapıyorsa, cahil insanlar ne yapar” dedi.