Gündem Okullar açılacak mı, ertelendi mi? Karar bekleniyor: Okullar ne zaman açılacak, yüz yüze eğitim verilecek mi?

Okullar açılacak mı, ertelendi mi? Karar bekleniyor: Okullar ne zaman açılacak, yüz yüze eğitim verilecek mi?

12.08.2020 - 15:36 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2020-2021 Eğitim yılı takvimi geçtiğimiz günlerde açıklanmıştı. Fakat Sağlık Bakanlığı tarafından günlük olarak yayımlanan koronavirüs vaka sayılarında artış olması nedeniyle, bugün Bilim Kurulu ile yapılacak toplantı sonrasında eğitimin yüz yüze olup olmayacağı netleşecek. Peki okullar açılacak mı, ertelendi mi? Okullar ne zaman açılır?

Okullar açılacak mı, ertelendi mi Karar bekleniyor: Okullar ne zaman açılacak, yüz yüze eğitim verilecek mi

019-2020 Eğitim yılının ikinci dönemi koronavirüs salgını nedeniyle uzaktan eğitim olarak tamamlanmıştı. 2020-2021 Eğitim yılı için de büyük merak başladı. Okullar açılacak mı, ertelendi mi soruları büyük ilgi görürken, okullar ne zaman açılacak sorusu da oldukça merak ediliyor. Milli Eğitim Bakanı ve Sağlık Bakanı tarafından yapılan açıklamalara göre bu kararı Bilim Kurulu tarafından yapılacak öneri ile netleşecek. Yüz yüze eğitimin devam edip etmeyeceği bugün kararlaştırılacak.

Haberin Devamı

OKULLAR AÇILACAK MI, ERTELENDİ Mİ?

Okullar için karar günü

Koronavirüs salgınında vaka sayılarında yükseliş devam ederken, bu ay içinde açılacağı bildirilen okulların yüz yüze eğitime başlayıp başlayamayacağı bugün netleşecek.

Önceki gün Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılan kabine toplantısı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın pandemiyle ilgili son verileri Erdoğan ve kabine üyeleriyle paylaştığı belirtildi. Toplantıda okulların durumunun da gündeme geldiği ancak bu konudaki son kararın Bilim Kurulu’nun önerisi doğrultusunda alınacağı ifade edildi. Edinilen bilgiye göre, okulların açılış takvimini belirleyen Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), tüm hazırlıklarını tamamladı. Bakanlık tarafından normal yüz yüze eğitim modeli, seyreltilmiş yüz yüze eğitim modeli ve uzaktan eğitim gibi başlıklardan oluşan farklı senaryolar, Bilim Kurulu’na sunulmak üzere raporlandı. Yetkililer, MEB’in Bilim Kurulu’nun kararı doğrultusunda adım atacağını kaydetti.

Haberin Devamı

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Geçtiğimiz günlerde 2020-2021 Eğitim yılı için açıklanan takvim şu şekildeydi:

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde 2020-2021 eğitim öğretim takvimi ile ilgili 81 ilin valiliğine genelge gönderildi.

Okullar 31 Ağustos 2020 tarihinde açılacak.

Birinci dönem ara tatili 16-20 Kasım'da,

yarıyıl tatili 25 Ocak-5 Şubat'ta,

ikinci dönem ara tatili 12-16 Nisan'da yapılacak -

Okul öncesi eğitim ile ilkokul 1'inci sınıfa başlayacak öğrenciler için 31 Ağustos-4 Eylül tarihleri arasında uyum eğitimleri gerçekleştirilecek.

2020-2021 Eğitim yılı 18 Haziran'da sona erecek.

Yazarlar