Gündem Okullar ne zaman açılacak, 5 Ekim'de başlıyor mu? Sağlık Bakanı Koca'dan resmi açıklama

Okullar ne zaman açılacak, 5 Ekim'de başlıyor mu? Sağlık Bakanı Koca'dan resmi açıklama

22.09.2020 - 12:54 | Son Güncellenme:

Ülkemizde ve dünyadaki etkileri devam etmekte olan Koronavirüs önlemleri dolayısıyla uzaktan eğitim modeliyle devam eden okulların ne zaman açılacağı merak konusu. EBA TV üzerinden eğitimlerini almaya devam eden öğrenciler ve velileri gözleri bu kez 5 Ekim'e çevrilmiş durumda. İşte okulların ne zaman açılacağına dair son durum...

Okullar ne zaman açılacak, 5 Ekimde başlıyor mu Sağlık Bakanı Kocadan resmi açıklama

2020-2021 Eğitim-Öğretim yılın uzaktan eğitim üzerinden tüm hızıyla sürüyor. Konuyla ile ilgili vatandaşlar 5 Ekim'de okulların başlayıp başlamayacağını merak ediyor...

BAKAN KOCA'DAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısı sonrası merak edilen soruları yanıtladı. Bakan Koca açıklamasında şunları söyledi; Okulların açılmasıyla ilgili genel karar alınmıştı. Hazırlık ve 1. sınıfların 21'inde açılmasıyla ilgili bakanlıklar bir çalışma yaptılar. Bu dönemde 2+5 gün şeklinde bir uygulamaya geçilecek. Salgının çok yoğun olduğu illerde ise gerektiğinde Hıfzıssıhha kurulları başlatmama kararı alabilir. 2-3 hafta içerisinden salgının durumu tekrar değerlendirilip ona göre kademeli geçişin olup olmayacağı ya da nasıl olacağı değerlendirilecek.

YÜZ YÜZE EĞİTİM NASIL OLACAK?

Geçtiğimiz hafta açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “1. sınıfların alışması açısından 2+5 şeklinde sayıyı azaltarak yani 2 gün devam 5 gün okula gitmeme şeklinde bir uygulama gündeme gelebilir. 2. sınıfların olup olmayacağı konusu önümüzdeki hafta salgının seyriyle netleşmiş olur, 8 ve 12’lerle ilgili ne zaman başlayacağı veya başlayıp başlamaması konusu haftaya gündeme alınacak” ifadelerini kullanmıştı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un ise yaptığı açıklamalar şu yönde oldu; * İlkokul birinci sınıf öğrencilerimiz uyum haftasında 1 gün, daha sonraki haftalarda ise haftada 2 gün olacak şekilde okullarımızda olacak. 21 Eylül'den itibaren geçecek üç haftanın sonunda diğer kademelerde ve sınıflarda eğitim-öğretime başlama konusunda süreci yeniden değerlendireceğiz.

MEB’in yayımladığı genelgeye göre, okulların açılış tarihi 31 Ağustos 2020 tarihi olarak belirlendi. Okulların kapanış tarihi ise 18 Haziran 2021.

YÜZ YÜZE EĞİTİM ZORUNLU MU?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, devamsızlık durumu ve yüz yüz eğitimin hakkında şunları söyledi; * Yüz yüze eğitime başlama konusunda veli rızası, bizim için önemlidir. Velilerimiz isterlerse öğrenciyi yüz yüze eğitime göndermeme konusunda mazeret beyan edebilirler. Bu durumda öğrencimiz, uzaktan eğitime devam edecek ve devamsız sayılmayacaktır.

* Bu kademeler de Sağlık Bakanlığı tavsiye kararları doğrultusunda, sınıf mevcudu yüz yüze eğitim için gruplara ayrılarak azaltılacaktır ve çocuklarımızın okulda kalış süreleri kısaltılacaktır.