Gündem Okullar ertelendi mi, ne zaman açılacak, 31 Ağustos'ta başlayacak mı? Bilim Kurulu ve Bakan Ziya Selçuk açıkladı: Özel Okullar...

Okullar ertelendi mi, ne zaman açılacak, 31 Ağustos'ta başlayacak mı? Bilim Kurulu ve Bakan Ziya Selçuk açıkladı: Özel Okullar...

12.08.2020 - 23:23 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanlığı ve Bilim Kurulu, 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı ile ilgili oldukça önemli açıklamalar yayınladı. Yapılan açıklamaya göre okulların ilk 31 Ağustos'ta uzaktan eğitimle başlayacak ve yüz yüze eğitim de kademeli olarak başlayacak. Peki okullar ne zaman başlayacak?

Okullar  ertelendi mi, ne zaman açılacak, 31 Ağustosta başlayacak mı Bilim Kurulu ve Bakan Ziya Selçuk açıkladı: Özel Okullar...

Okulların ne zaman açılacağına ilişkin beklenen açıklamalar arka arkaya geldi. Yurt genelindeki milyonları yakından ilgilendiren konuya ilişkin beklenen açıklamalar arka arkaya geldi ve okulların akıbeti belli oldu. Peki okullar ne zaman ve hangi tarihte başlıyor? İşte Bakan Ziya Selçuk'un açıklamalarının ayrıntıları...

Haberin Devamı

İşte konuyla ilgili olarak hem Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk hem de Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan son değerlendirmeler...

BİLİM KURULU TAVSİYESİNİ AÇIKLADI!

Koronavirüs Bilim Kurulu Tavsiye Kararı: "Yüz yüze eğitim bir ay ertelenmeli."

BAKAN ZİYA SELÇUK AÇIKLADI:

Tüm detayları çalıştık. Biz eğitimciler sınıfımızdaki her bir öğrenin gözünün içine bakar derse öyle başlarız. Okullarımızın sağlık ve güvenle açılabilmesi için sınıfların sosyal mesafeye göre ayarlanması, maske tedariği fiziki ve sosyal yeterlilikler hususunda tüm detayları çalıştık.

Hazırlıklarımızı ve standartlarımızı da tamamladık. 

Bilim Kurulu'nun tavsiye kararı neticesinde 2020 - 2021 eğitim öğretim yılına da başlıyoruz.

31 Ağustos 2020 tarihinde okulları uzaktan eğitim ile açıyoruz.

Haberin Devamı

Dileyen özel okullar 17 Ağustos'tan itibaren uzaktan eğitim araçlarıyla eğitim faaliyetlerine başlayabilecekler.

Okullarımızı açtığımızda, öğrencilerimize, öğretmenlerimize okullarla ilgili herkesin sağlık durumu HES kodlarıyla takip altında olacak.

21 Eylül'de Bilim Kurulu tarafından tavsiye edilen sınıflarda, aşamalı ve seyreltilmiş şekilde yüz yüze eğitime başlanacak.

Salgın şartları nedeniyle personel sayısında artışa gittik.

Sınava giren öğrencilerimizle ilgili müfredat içeriği ve onlara yönelik yapılacak destek çalışmalarında planlamalar yapılıyor.

(Yüz yüze eğitim) Hangi yaş gruplarında öncelikli olarak başlayacağı hususunu bilim insanlarının tavsiyeleri doğrultusunda belirleyeceğiz.

Seyreltilme sonucunda oluşabilecek açık, uzaktan eğitimle, canlı dersler, EBA TV vasıtasıyla giderilecek.

BAKAN KOCA NE DEMİŞTİ?

Okulların açılmasına ilişkin de konuşan Bakan Koca, "Bu eğitim uzaktan mı, hibrit eğitim tarzında mı, karma mı olacağı konusu Milli Eğitim Bakanlığımız ve Bilim Kurulu irtibat halinde. Gerektiğinde iller bazında o illere özel farklı yaklaşımlar da devreye girebilir. Burada önemli olan eğitimin 31 Ağustos'ta başlayacak olması. Ama bunun ne şekilde olacağı 1-2 hafta içinde açıklaması daha net yapılmış olur." dedi.

ÖZEL OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk gerçekleştirdiği açıklamada, ‘Verilere bakarız, ağustos sonu, eylül başında nasıl bir tablo varsa hareket planımızı ona göre uygularız. Her türlü altyapımız ve imkanımız fazlasıyla var. İsteyen özel okul 15 Ağustos'ta faaliyet başlayabilir.’ ifadelerini kullanılmıştı.

MEB, TWİTTER HESABINDA PAYLAŞTI!

Milli Eğitim Bakanlığı Twitter hesabında dün şu paylaşımı gerçekleştirdi;

"2020-2021 eğitim öğretim yılına ilişkin değerlendirme süreci nihai aşamadadır.

Yarınki Bilim Kurulu toplantısı sonucuna göre alınacak karar, en kısa sürede kamuoyu ile paylaşılacaktır."