Gündem Okullar ne zaman açılacak? Bu yıl okullar açılır mı, 2020-2021 Eğitim yılı takvimi paylaşıldı

Okullar ne zaman açılacak? Bu yıl okullar açılır mı, 2020-2021 Eğitim yılı takvimi paylaşıldı

15.07.2020 - 11:37 | Son Güncellenme:

2020-2021 Eğitim yılı için hem heyecan hem de büyük merak başladı. Milyonlarca öğrenci ve veli okullar açılacak mı, okullar ne zaman açılacak sorularına cevap arıyor. Geçtiğimiz dönem, dünyada ve ülkemizde yaşanan koronavirüs salgını nedeniyle 2. dönem uzaktan eğitim şeklinde devam etti. Peki önümüzdeki yıl için ne düşünülüyor? Milli Eğitim Bakanlığı 2020-2021 Eğitim yılının takvimini paylaştı. İşte okulların açılacağı tarih, ara tatil tarihleri, sömestr, ve yaz tatili tarihleri...

Okullar ne zaman açılacak Bu yıl okullar açılır mı, 2020-2021 Eğitim yılı takvimi paylaşıldı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okulların açılacağı konusunda duyuru yapıldı. Bakan Ziya Selçuk, okulların açılacağı tarihi duyurarak öğrenci ve velilerin merakını giderdi. Henüz okulların ne zaman açılacağını bilmeyen vatandaşlar ise okullar ne zaman açılacak sorusunu araştırıyor. İşte Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yapılan açıklamalar ve okulların açılacağı o tarih...

Haberin Devamı

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde 2020-2021 eğitim öğretim takvimi ile ilgili 81 ilin valiliğine genelge gönderildi. Okullar 31 Ağustos 2020 tarihinde açılacak.

Birinci dönem ara tatili 16-20 Kasım'da,

yarıyıl tatili 25 Ocak-5 Şubat'ta,

ikinci dönem ara tatili 12-16 Nisan'da yapılacak -

Okul öncesi eğitim ile ilkokul 1'inci sınıfa başlayacak öğrenciler için 31 Ağustos-4 Eylül tarihleri arasında uyum eğitimleri gerçekleştirilecek.

2020-2021 Eğitim yılı 18 Haziran'da sona erecek.

BAKAN AÇIKLADI

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 31 Ağustos'ta okullarda yüz yüze eğitime başlanıp başlanmayacağı konusuna ilişkin, "Bilim Kurulu'nun ortaya koyacağı veriler dikkate alındığında o tarihte açılıp açılmayacağını biz rahatlıkla işaret edebiliriz ama bugünden bunu söylememizin beklenmesi doğru değil." dedi.

Haberin Devamı

Bakan Selçuk, Bakanlığın Başöğretmen Salonu'nda düzenlenen "Tabii Mobil Uygulaması Tanıtım Programı" sonrası basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Bir basın mensubunun "Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı önlemler rehberine okullarımız ne kadar hazır?" sorusu üzerine Bakan Selçuk, okulların açılmasının bir ülkenin çocuklarının geleceğe hazırlanması demek olduğunu vurguladı.

Hiç kimsenin bu günden okulların açılacağı hafta ne olacağını bilemeyeceğine dikkati çeken Selçuk, şunları söyledi:

"(Okullar 31 Ağustos'ta açılacak mı) sorusu tekrar tekrar sorulduğunda gerçekten anlamsızlık hissettiriyor. Biz her zaman söylüyoruz ki veriye dayalı olarak Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu ile istişare yaparak, değerlendirmeler yaparak karar veriyoruz. Bu veriler bugün elimizde var mı? Yok. Velilerimiz şundan emin olsunlar; bizim için çocuklarımızın, öğretmenlerimizin sağlığı birinci derecede önemli. Biz, 'okul açılsın mı, açılmasın mı' diye karar verirken elbette kabinenin genel bakışı, Sağlık Bakanlığı ile Bilim Kurulu'nun ortaya koyacağı veriler ve benzeri hususlar dikkate alındığında o tarihte açılıp açılmayacağını rahatlıkla ifade edebiliriz ama bu günden bunu söylememizin beklenmesi doğru değil.

Haberin Devamı

Biz takvimi mevzuat gereği açıklamak zorundayız. Bunu açıklayacağız ki herkes hazırlığını yapacak. 31 Ağustos'ta açılacak dediğimizde, 31 Ağustos'ta açılmasını temenni ediyoruz. Sağlıklı, sıhhatli bir ortam oluştuğunda bunu kesinlikle ortaya koymak istiyoruz. Şartlar elverişli olursa da 'Bunu o tarihte açacağız' demeye çalışıyoruz. Bütün planlarımızı buna göre yaptık. Biz aylardır hazırlanıyoruz. Bu bizim karşımıza yeni çıkmış bir konu değil."

Sağlık Bakanlığının genel olarak bütün sektörler için hazırladığı bir rehber olduğunu aktaran Selçuk, eğitim, öğretim ortamları için rehberdeki verilerin biraz daha özelleştirilmesi gerektiğini vurguladı.