Gündem Okur desteğiyle bir aylık kira

Okur desteğiyle bir aylık kira

01.09.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Beyoğlu Robinson Crusoe 389 Kitabevi, yaşadığı maddi zorluklar nedeniyle 2 hafta önce başlattığı “Önce öde sonra al” isimli kampanya kapsamında 750 Robkart sattı.

Okur desteğiyle bir aylık kira

Kitabevinden alınan bilgiye göre, okuyucu ve yazarların desteği kitabevine nefes aldıran bir umut olsa da destek ile kitabevi ancak 1 aylık kirasını ödeyebildi.
Bir yandan korsan kitap satışının artması diğer yandan Beyoğlu’nda işyeri sahibi olmanın zorluklarını yaşayanlardan Robinson Crusoe 389 Kitabevi yaşadığı maddi sıkıntılar sebebiyle 2 hafta önce başlattığı “Önce öde sonra al” isimli kampanya ile nakit sıkıntısını çözmeyi hedefledi. Kampanya kapsamında okuyucuların çıkarttığı Robkart’lar ile en az 50 lira olmak üzere para yükleten 750 kişi kitabevine umut oldu. Kitabevinden alınan bilgiye göre kampanyaya destek gösterilmesi kitabevine nefes aldıran bir umut oldu. Limiti en az 50 lira olan ve 750’den fazla satılan kartlar ile kitabevi ancak 1 aylık kirasını ödeyebildi.

Yazarlardan imza günü
Kampanya kapsamında Buket Uzuner, Ayşe Kulin, Ahmet Ümit geçtiğimiz hafta imza günleri düzenledi. Emrah Serbes’in imza günü ise dün gerçekleşti. Serbes’in imza gününe de gösterilen yoğun katılım ile kitabevi çok sayıda Robkart satışı gerçekleştirdi.

Yazarlar